Bewoners-willen-Park-Hoge-Weide-uitbreiden-met-extra-functionaliteiten
 Foto: Hans Peter van Rietschoten

Bewoners willen Park Hoge Weide uitbreiden met extra functionaliteiten

22 januari 2018 08:57  Redactie  2 reacties

Een groep omwonenden van Park Hoge Weide heeft een plan ingediend bij de gemeente voor verbeteringen in het park. Een plan voor extra mogelijkheden om te spelen, te sporten en elkaar te ontmoeten. De gemeente steunt dit plan, omdat het aansluit op de groei van de wijk. En betaalt dit vanuit het Initiatievenfonds en het budget voor de nieuwbouw.

Het uitgestrekte Park Hoge Weide moet volgens een aantal omwonenden drastisch op de schop. Hiertoe heeft de bewonersgroep een plan ingediend bij de gemeente. Hierin dringen zij aan op vergaande verbeteringen in het park. Hierbij is te denken aan extra ruime voor speelmogelijkheden. Nu zijn er enkel enorme heuvels met bovenop schommeltoestellen. Aan de voet ervan liggen en staan boomstammen ter vermaak voor niet al te jonge kinderen. Er zou meer mogelijk moeten zijn voor wat meer geoefende sporters. (Misschien ‘bootcamp’?) Ook is er behoefte aan een plaats om elkaar te ontmoeten om zo sociale contacten op te doen en te onderhouden.

De gemeente lijkt vooralsnog het plan te omarmen omdat het aansluit op de groei van de wijk.

Budget is er overigens ook. Er bestaat een Initiatievenfonds waaruit dit zou kunnen worden gefinancierd.

Voor de betrokkenen is er een Facebook pagina aangemaakt zodat men direct met elkaar (tot 1 februari 2018) kan brainstormen over de inrichting van het “nieuwe” Park Hoge Weide.

Op deze Facebookpagina en op www.utrecht.nl/speelplekparkhogeweide worden geregeld de vorderingen van de plannen bekend gemaakt. Wensen voor het park kunnen voor 1 februari 2018 ook worden doorgegeven via wijkbureau Leidsche Rijn; leidscherijn@utrecht.nl of per telefoon 14030.

In de nieuw te smeden plannen zal er ongetwijfeld ruimte overblijven voor de huisvesting van schapen, geiten, kippen, konijnen etc. Het jaarlijks terugkerend schapenscheerders festijn trekt voldoende belangstelling.

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.


Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

2 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website