blog_Plastic_Fantastic

Blog: Plastic Fantastic

Tupperware party’s. Bestaan die nog? Ja zeker. Elke twee seconden wordt er ergens ter wereld eentje gegeven. Dames in een huiskamer, rond een tafel met allerlei handige keukenspullen zonder weekmakers. Waar een consulente enthousiast en uiterst serieus demonstreert en vertelt wat je er allemaal mee kunt doen. Om aan het einde van zo’n avond de aanwezigen een bestellijst in te laten vullen. Je bent niets verplicht. Maar na 2 uur naar iemand geluisterd te hebben die vol vuur haar stinkende best doet om plastic bakjes met levenslange garantie aan de vrouw te brengen, moet je wel echt keihard zijn om niet ten minste 1 artikel te bestellen. Want er is altijd wel iets wat toch echt nog iets toevoegt aan je huisraad. En de gastvrouw wordt beloond: hoe meer er besteld wordt, hoe meer plastic cadeaus of korting zij krijgt.

In mijn (bekrompen?) wereld is het over het algemeen not done om daar warm voor te lopen. Want het is toch tuttig. Oubollig en iets om een beetje lacherig over te doen. Maar Tupperware is wel een megabedrijf. Met een naamsbekendheid en omzet, vergelijkbaar met merken als Nike en Mac Donalds. Zonder winkels. Ok wel een webwinkel. Waarbij niet de postbode je spullen komt bezorgen. Maar de consulente in hoogst eigen persoon. Ik vind dat intrigerend. En misschien is het omdat ik ouder word, en het een stuk veiliger is dan parachutespringen, dat ik eigenlijk stiekem het geven van zo’n party op mijn bucketlist had staan voor 2017. Maar omdat ik uitstelde en uitstelde, besloot een vriendin het maar op zich te nemen. Zij was duidelijk al verder dan ik. En zo zat ik met een clubje van haar buurvrouwen en vriendinnen, aan haar keukentafel. Op een avond die eigenlijk geen party maar workshop moest heten. Want dat is natuurlijk wel een stuk moderner. Ik had de folder met aanbiedingen al bestudeerd vanuit de appgroep. En overwoog de aanschaf van de Breadsmart Junior. Een brooddoos. Waar je brood aanmerkelijk langer vers in zou blijven.

Het workshopgedeelte bestond uit het maken van pesto en een mozzarelladip. Met een hakapparaatje dat je aanstuurt door aan een touwtje te trekken. Uit een complete set met uitbreidingsbakjes en gadgets die makkelijk een half keukenkastje in beslag neemt. Verder mocht iemand het stokbrood snijden met de broodzaag. Ik moet zeggen, het werkte wel. Leuk voor wie geen staafmixer in huis heeft. En wat ook werkte, dat waren de verkoopverhalen. En het bakje met Tupperwarecadeautjes wat rond ging. Ik zat aan het eind van de rij, maar was inmiddels overtuigd van het feit dat ik jarenlang een misdrijf had gepleegd door met metaal in de augurkenpot te gaan. Dan blijkt er een reactie te ontstaan en blijft je tafelzuur niet lang goed. Net als brood, gooi ik best vaak augurkenresten weg. Ik kneep hem een beetje of er aan het eind van de rit nog wel zo’n handige plastic zuurhengelaar over zou zijn. Maar gelukkig kozen anderen voor de eiersplitser, het pillendoosje (ook voor partypillen dus helemaal niet tuttig), het magische matje waarmee je potten opent en het kiwimesje. Hoe hadden we het ooit zonder deze dingen gedaan. Ik was de trotse eigenaresse van het zuurlepelvorkje of hoe het ook heet.

Zelfs zonder die weekmakers werd ik zwak en ging ik voor de bijl. En nu kan ik niet wachten tot mijn nieuwe drinkfles, mijn megahandige poetsdoeken die wonderen beloven en mijn nieuwe garde arriveren. De verleiding van de brooddoos heb ik weerstaan. Er zijn namelijk wel grenzen aan mijn keukenhulpjesbudget per keer. Of….dacht ik ergens toch: “Die Breadsmart bewaar ik voor de volgende keer”. Die keer dat ik echt uit de keukenkast kom en er keihard voor uit kom dat ik er gewoon blij van word, van degelijk keukenspul. En dat ik dan die gastvrouw ben die de cadeaus en korting mag ontvangen. Ben alleen nog een beetje bang dat mijn vriendinnen niet komen. En dat ik dan alleen met zo’n consulente pesto sta te maken. En me zo lullig voel tegenover haar dat ik dan zelf maar de halve catalogus bestel.

Misschien kan ik beter beginnen met een anoniem bezoek aan de huishoudbeurs. Ook zo’n ding waarvan ik denk dat je er minstens toch één keer in je leven naar toe moet. Dan maak ik daar vriendinnen, beginnen we een appgroep, en nodig ik ze allemaal uit voor mijn Tupperwareworkshop.

Ingrid Koppelaar

Lees hier al haar blogs

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven