drugs pillen xtc cocaine

Verslavingszorg Jellinek verhuist van Utrecht centrum naar Leidsche Rijn

Per 1 april verhuist de Jellinek-kliniek voor verslavingszorg vanuit de binnenstad naar het St. Antonius ziekenhuis in Leidsche Rijn. Zowel omwonenden als de medewerkers zijn daar gisteren over geïnformeerd.

Buurtbewoners, bedrijven en instellingen uit de omgeving zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst dat begin februari gehouden zal worden. Jellinek verwacht hiermee enige onrust weg te kunnen nemen. Toen de instelling eind vorig jaar bekend maakte dat de methadonverstrekking in een pand aan de Wittevrouwenkade plaats zou gaan vinden leide dat tot een hoop weerstand in de buurt.


Advertentie:

Dat Jellinek in het St. Antoniusziekenhuis komt te zitten is een groot voordeel aangezien alle mogelijk medische hulp binnen handbereik is. Een ander bijkomend voordeel is dat de dichtstbijzijnde woningen en ook een school op ruime afstand van het ziekenhuis staan.

Zowel Jellinek als het ziekenhuis verwachten geen overlast in de omgeving van het ziekenhuis omdat het gaat om een gesloten afdeling. Tussen de twee partijen zijn dan ook duidelijke afspraken gemaakt dat verslaafden zich niet onder de reguliere ziekenhuisbezoekers mogen begeven. Mocht dit wel voorkomen dan zal dat onder begeleiding of onder strikte voorwaarden plaatsvinden.
Naast de gesloten afdeling is er ook een klinische behandeling. Deze patiënten kunnen naar buiten in overleg maar volgens de woordvoerder van de kliniek zal dit weinig voorkomen aangezien zij een dagprogramma voeren.

Een groot deel van de afdeling waar nu nog een afdeling ouderenpsychiatrie van Altrecht huist zal in gebruik worden genomen door Jellinek. Er zal plek komen voor 25 bedden voor de zogeheten detox behandeling waar verslaafden gedurende één tot twee weken geholpen worden bij het doorstaan van ontwenningsverschijnselen.
Na dit traject verblijven de patiënten nog eens zes tot dertien weken om van hun verslaving af te komen.

In de helft van de gevallen gaat het om verslaving aan alcohol. Het overige deel gaat om verslaving aan andere middelen zoals, drugs, gokken, gaming en sex. De patienten verblijven daar vrijwillig.

94 reacties op “Verslavingszorg Jellinek verhuist van Utrecht centrum naar Leidsche Rijn”

  1. Dat omwonenden tijdig geïnformeerd moeten worden, is een punt. Dat het een ziekenhuis is met verschillende disciplines, mag duidelijk zijn. En dat er een kliniek voor verslavingszorg gehuisvest wordt, is begrijpelijk.

   Psychiatrische zorg lijkt geen probleem (deze mensen kunnen iemand vermoorden, mishandelen, zichzelf wat aandoen, verkrachten en weet ik veel wat nog meer), maar verslavingszorg wel?? Het begin van het artikel wekt de indruk dat er methadon verstrekking zal plaatsvinden, maar als je verder leest, lijkt dat niet zo te zijn.. Ze komen op een gesloten afdeling en worden daar bijna 15 weken behandeld. Ze komen niet buiten voor dat ze uitbehandeld zijn.. En geloof me, daarna blijven ze uit de buurt, want het is daar echt geen hotel🤔

  1. die hebben ze even over het hoofd gezien, kleinigheidje. En dan ook die mega woon toorn nog, de Jumbo Supermarkten zou wel heel blij zijn dat ze hun nek uitgestoken hebben voor een mega winkelcentrum.

  1. Een woordvoerder van Jellinek denkt dat patiënten de kliniek bijna niet verlaten, omdat het een besloten afdeling is. Als ze wel naar buiten gaan, gebeurt dat onder begeleiding of onder strikte voorwaarden is. Alleen patiënten in de klinische behandeling kunnen naar buiten in overleg. Maar in de praktijk zal dit weinig voorkomen, omdat ze een dagprogramma hebben.

   Maar na buiten mogen ze niet toch 😡

 1. Wij zijn ook niet geïnformeerd en woon om de hoek van het ziekenhuis en mijn kleinzoon gaat daar naar school straks zijn ze helemaal gek geworden spelen kinderen en geloof mij maar ze mogen gewoon naar buiten de patiënten van het jellink kliniek zeggen ze wel onder begeleiding maar dat is een zoet houdertje 😡

  1. Ja erg toch vind het echt niet normaal en dan hoor je dat hun denken ja denken dat ze toch niet zoveel naar buiten komen dat zijn van die mooie levens verbeteraars die vinden namelijk dat zulke mensen ook het recht hebben om terug in de maatschappij te komen nou zulke moet je levenslang opsluiten moordenaars kinderverkrachters zulke mensen horen niet meer in onze maatschappij zijn al slecht tot het bot anders doe je zulke dingen niet en dan heb je zo kutje daar die denk het allemaal te weten nee zulke mensen komen alleen maar met begeleiding buiten 😳tuurlijk mits ze verliefd worden dan kunnen ze ook gewoon naar buiten hoor en dan zo vlakbij een school 100 meter dacht dat er een wet was dat zulke klanten verder dan zoveel km van scholen vandaan moest blijven dus niet mooi klaar mee hoop dat het school ook wat laat horen want vandaag weten we het pas en dat vind ik echt schandalig voor woorden

  2. Sabrina Van Hintum-pompies idd die horen hier niet thuis nou wat ik al eerder zegde die mogen gewoon naar buiten en idd die huppel kutje die denkt het te weten die moet je ook opsluiten samen met die moordenaars kinderverkrachters en ze mogen echt zonder begeleiding naar buiten ben ik heilig van overtuigt en geen informatie gehad en ik hoop dat de school ook reageert ik vind het echt schandalig ik heb het mee gemaakt in de abc straat daar zit ook zo soort kliniek en die liepen s’avonds ook buiten werd er zelfs bang van

  3. Mieke Versteeg Beumer helemaal mee eens ze denken het allemaal te weten maar als dan weer zo gek heb buiten gelopen is er weer iets gebeurt en dan hoor je ja het systeem heb gefaald dus leren niet van hun fouten en daar mogen mensen en kinderen voor boeten want ja zulke mensen hebben ook rechten ha aan me reet we hebben al zat last van de hostel klanten laat staan als dat er ook nog bij komt we hebben vroeger zat gezien in de stad toch maar schijnt dat er al getekend is en het al vast staat mooi is dat in feb kan je in het Z-H een vergadering bijwonen om je beklacht te doen ook onzin om daar naar toe te gaan het staat toch al vast dus worden daar alleen maar afspraken gemaakt hoe hun denken te werken mooi klaar mee 😡

  4. Danielle Smit erg hè toch is niet normaal en dat zonder enkele bericht die wij niet gekregen hebben moest ik het op fb lezen het ziekenhuis is er ook niet mee eens en idd ze mogen gewoon naar buiten 🤦🏻‍♀️

 2. Welja, dump deze ellende ook maar aan de andere kant van het kanaal. Utrecht zou ook eens wat van die ellende aan de oostkant van de stad moeten dumpen. Ik heb het al vaker gezegd: Vleuten – De Meern en Leidsche Rijn zijn het afvalputje van de stad Utrecht.

  1. Helemaal mee eens Anita……
   Als ze er in Utrecht geen raad meer mee weten ,wordt Leidsche Rijn gebruikt als afvoerputje. Dit is een overeenkomst tussen Antonius zkhs. en Jellinek kliniek. De Gemeente staat hier(volgens mij) buiten.

 3. Natuurlijk dat kan er ook nog wel bij, Leidsche Rijn was al het afvoerputje van Nederlanders die niet aarde in Overvecht en Kanaleneiland en het word alleen maar erger en erger. Zet lekker in Kanaleneiland neer of Overvecht daar is toch geen eer meer aan te behalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.