Jongeren-krijgen-eigen-terrein-bij-Berlijnplein
 Foto: Hans Peter van Rietschoten

Jongeren krijgen eigen terrein bij Berlijnplein

29 januari 2018 15:26  Redactie  Reageer

Samen met een doelgroep komen tot het realiseren van een inrichtingsplan voor een nu nog braakliggend terrein. In ons Leidsche Rijn gebeurt het!

Jongeren hebben ideeën kunnen lanceren die naar alle waarschijnlijkheid, na de zomer, deels kunnen worden uitgevoerd.

Het te ontwikkelen terrein ligt nabij de Centrum Boulevard en Het Berlijnplein.

De jongeren die mee hebben gedacht over de inrichting ervan hebben in grote mate gekozen voor sportiviteit en sociale omgang. Hieruit vloeide als vanzelf voort dat er behoefte bestaat aan onder andere een skatebaan waar misschien wel meerdere disciplines kunnen worden beoefend.

Getuige de bouwborden die inmiddels bij het terrein zijn geplaatst liggen er inmiddels concrete plannen klaar en lijken alle partijen met elkaar tot overeenstemming te zijn gekomen voor wat betreft inrichting, financiering en uitvoering. Het betreft overigens een ‘tijdelijke plek’. De locatie is namelijk bedoeld voor ontwikkeling van permanente projecten, maar voor de realisatie daarvan heeft zich nog geen partij gemeld.

De tijdelijke voorziening zoals die nu uitgevoerd lijkt te gaan worden zal niettemin een aantal jaar blijven. Stichting Skatepark Utrecht is gevraagd om mee te denken over een skatebaan op die plek. Hun inbreng zal van belang zijn aangezien zij al jaren een indoor skatepark in Utrecht succesvol exploiteren en dus kennis van zaken hebben.

De skatebaan in Leidsche Rijn kan een regionale functie vervullen aangezien het ook per openbaar vervoer uitstekend bereikbaar is. Denk daarbij aan het treinstation en de vele bussen die er dichtbij hun halte hebben.

De ontwikkelaar van het terrein, bureau AM Landskab, zet niet enkel en alleen in op een skatebaan maar geeft aan ook in gesprek te zijn met een schaakclub voor de ontwikkeling van een reuzeschaakspel, alsmede met een organisator voor freerunning. Misschien kan er een trapveldje komen en bankjes om te chillen. Wifi is natuurlijk onontbeerlijk op een dergelijke plek en zal het zeker aantrekkelijker maken voor de doelgroep.

Lees hier alles over het nieuwe stadscentrum!


Advertentie:

Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website