place2be_foto_-Merel_Bouwman

Vandaag officiële opening van woonvoorziening Place2BU

Vandaag (vrijdag 9 februari) wordt tijdens de officiële opening van woonvoorziening Place2BU ook de naam bekend gemaakt van het Centrumgebouw, dat dienst doet als ontmoetingsruimte voor de bewoners.

Deze bewoners hebben gemeen dat ze zich in een ‘schakelmoment in het leven’ bevinden: ze zijn klaar met de studie, wachten op een Nederlands paspoort, of werken aan een sociaal leven.

Om getuige te zijn van de opening en naamgeving van het Centrumgebouw worden ook de bewoners van Leidsche Rijn hartelijk uitgenodigd. Om half zeven zwaaien de deuren open en rond de klok van zeven uur zal de voorzitter speechen en daarmee officieel de aftrap van de avond verrichten die volgens onderstaand plan zal gaan verlopen.

Vanaf 18.30 uur: Inloop, gevolgd door een toespraak van de voorzitter rond 19.00 uur en aansluitend, rond 19:15 uur, zal het glas worden geheven op de toekomst van Place2BU.

Om 20:00 uur wordt het officiële gedeelte afgesloten en zal de naam van het Centrumgebouw worden onthult.

20:15 uur: Oplaten wensbalonnen waarna om 20:30 uur het openingsfeest voor de bewoners zal aanvangen.

Skaeve Huse en studenten flats
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Place2BU is een woonvorm met circa vijfhonderd zelfstandige eenkamerstudio’s die zijn verdeeld over vier woongebouwen. Ongeveer drie kwart van de studio’s is voor reguliere huurders van 23 tot en met 28 jaar. De overige woningen zijn toegewezen aan statushouders en mensen uit de maatschappelijke opvang. Het streven is om deze verhouding in de toekomst uit te breiden naar vijftig procent statushouders en mensen uit de maatschappelijke opvang en verder reguliere huurders.

In woonvoorziening Place2BU woont iedereen zelfstandig.
Statushouders en mensen uit de maatschappelijke opvang kunnen rekenen op enige begeleiding.
Place2BU stimuleert de integratie van statushouders en mensen uit de maatschappelijke opvang.

Om de doelen van Place2BU te halen is het fijn om een grote gemeenschappelijke ruimte te hebben, waar alle bewoners samen kunnen komen: het zogenoemde Centrumgebouw. Het Centrumgebouw, dat inmiddels open is wordt voor activiteiten gebruikt die de woongemeenschap en saamhorigheid bevorderen.

Place2BU is gelegen aan het Amsterdam Rijnkanaal, waar voorheen Vredenburg Leidsche Rijn stond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.