Politie uniformen

Bedenkelijke bijverdienste

Het begin van het nieuwe jaar heeft zeker geleid tot inspiratie voor nieuwe trucs om wat bij te verdienen ten koste van anderen.

Eind januari is bij diverse bewoners van de Alendorperweg (Vleuten) de schrik om het hart geslagen toen in de vroege ochtend, in veel gevallen rond de klok van half zes, werd aangebeld. Ook ’s avonds is de ‘pechvogel’ overigens op pad gegaan om zijn misschien wel lucratieve handel voort te zetten.

Degene aan de deur leek uit te zijn op medelijden om uiteindelijk een paar tientjes te kunnen incasseren. Hij zou met ‘autopech’ niet veel verderop zijn gestrand en ‘de opgetrommelde Wegenwacht’ had hem weliswaar van dienst kunnen zijn, maar was met een nota van zeventig euro gekomen die direct zou moeten worden voldaan. De auto bezitter kwam echter niet verder dan vijftig euro dus wilde hij het tekort lenen van buurtgenoten. Hiertoe heeft de man dus meerdere bewoners van de Alendorperweg uit bed gebeld en ze het verhaal voorgelegd van de autopech en de Wegenwachter die zijn rekening betaald wilde zien.

Voor zover bekend heeft geen van de bewoners aan zijn verzoek voldaan en de man, volgens schatting begin 40, vervolgde zijn weg. Omdat de boel als verdacht werd beschouwd is iemand de man gevolgd om zodoende ter plaatse te zien wat er van het verhaal klopte.

De Wegenwacht zal nooit direct om geld vragen aangezien ze niet met contant geld over straat willen. Wanneer je al lid bent van “de club” wordt de rekening thuis gestuurd. In andere gevallen moet ter plaatse een lidmaatschap worden aangegaan waarvoor eveneens de rekening per post volgt.

De verdachte man bleek na het mislukken van zijn ‘babbeltruc’ eieren voor zijn geld te kiezen en koos het hazenpad … per fiets …

6 gedachten over “Bedenkelijke bijverdienste”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.