Spoorbrug

Nieuwe spoorbrug in April in gebruik

Vanaf April zullen er treinen over de nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Utrecht rijden. De gigantische brug werd eind november al gebouwd door ProRail, maar voor er treinen overheen kunnen rijden, moesten er eerst sporen op worden gebouwd. Medio April zullen de sporen aan het landelijke netwerk aangesloten worden en kunnen de treinen gebruik maken van de gloednieuwe brug.

Met de spoorbrug wil ProRail ruimte creëren voor meer treinen. Er lopen vier extra sporen over de brug tussen Utrecht en Leidsche Rijn, waardoor de sporen verdubbeld zijn. De ‘oude’ spoorbrug die ernaast ligt, wordt opgeknapt en hoger aangelegd. Naar schatting zullen beiden bruggen eind 2018 in gebruik zijn, wat het reizen een stuk makkelijker en sneller maakt.

Bekijk hieronder de video van ProRail van de nieuwe brug.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.