Wethouder-begraaft-geheime-schatkist-met-bewoners-in-Terwijde

Wethouder begraaft samen met bewoners geheime schatkist in Terwijde

Wethouder Kees Geldof heeft met de kinderen van Terwijde een ‘geheime schatkist’ begraven voor het project WijdeOever. Het eerste en tweede deel van WijdeOever wordt gebouwd aan de Walter Kollolaan, later starten ze ook met de bouw aan de Operettelaan.

De wethouder nam deel aan het project WijdeOever door een schatkist te begraven, gisteren deed hij dat met kinderen die in de nieuwe woningen komen te wonen. Dit was op initiatief van de ontwikkelaar Lunee Vastgoed. In de schatkist ligt informatie over de bouw in de vorm van foto’s en ook staan de namen van de bewoners op een lijst, volgens Twitteraccount van de gemeente Utrecht. Momenteel wordt er gebouwd aan een huis waar de kist onder komt te liggen, dit zal zes maanden duren. De kist is een momentopname en geeft zodoende een tijdsbeeld voor de toekomstige vinder. Het project WijdeOever gaat zorgen voor nieuwe woningen, de bouwvakkers zijn nu bezig met de eerste 22 koopwoningen. In fase 2 gaat er verder gebouwd worden aan 35 huurappartementen en in fase 3 wordt aan de Operettelaan verder gebouwd aan 43 huurappartementen.

Geschreven door: Dimitri van Tuijl, Hogeschool Utrecht

7 gedachten over “Wethouder begraaft samen met bewoners geheime schatkist in Terwijde”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.