wilgen knotten vrijwilligers

Meehelpen in het Máximapark op zaterdag 24 februari

Zaterdag 24 februari kunnen de handen weer uit de mouwen om in werkhandschoenen te worden gestoken. Evenals eerder deze maand zullen er weer bomen worden geknot in het Máximapark!

Deze gezellige werkochtenden beginnen traditiegetrouw in de werkschuur van De Vrienden van het Máximapark aan de Alendorperweg 10A in Vleuten. Daar staat vanaf negen uur de koffie klaar en voor de jonge vrijwilligers, en voor iedereen die niet van koffie houdt, wordt er voorzien in thee of limonade. Eveneens inmiddels tot traditie verheven is de lunch na afloop.
Rond twaalf uur wordt ‘het sein “soep”!’ geblazen en kan de maaltijd beginnen.


Advertentie:

De werkochtend, want gewerkt wordt er!, is goed voor lijf en leden, voor jong en voor oud. De te knotten bomen, meest Wilgen en Elzen, worden onder deskundige begeleiding ‘te lijf’ gegaan. Eerder deze maand werden werkers met een bootje over gezet naar een eiland waar tientallen bomen moesten worden geknot. Het karwei aldaar is nog niet af, dus zal de boot wellicht weer in de vaart worden gebracht.

De met motorzagen afgezaagde stammen moeten van hun takken worden ontdaan met handgereedschap. De takken worden keurig tot ‘rillen’ gestapeld waar vogels en kleine knaagdieren dankbaar gebruik van kunnen maken. Zo’n ril biedt een prima schuilplaats waar bijvoorbeeld tussen kan worden genesteld. Rond geknotte bomen worden vaker dit soort takkenhopen opgeworpen. Het is dus met een vooropgezet doel dat ze her en der het landschap misschien een wat rommelig karakter geven.

Kleding die tegen een stootje kan wordt aangeraden en laarzen of in ieder geval stevig schoeisel is zeker belangrijk. Voor werkhandschoenen en handgereedschap wordt gezorgd. En een gezonde eetlust? Die komt vanzelf, zodat soep met brood een prima afsluiting is van een gezellige ochtend!

Om deel te nemen aan deze activiteit is het van belang even contact op te nemen met Peter Mocking, zodat er voldoende brood en soep klaarstaat als de klus is geklaard.

Ook bij iets minder weer gaat de activiteit gewoon door. Vrijwilligers laten zich hierdoor niet uit het veld slaan!
Graag tot zaterdag 24 februari!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.