Feestelijk-diner-aangeboden-aan-mantelzorgers-door-Rotaryclub-Utrecht-Fletiomare2

Feestelijk diner aangeboden aan mantelzorgers door Rotaryclub Utrecht Fletiomare 


Na het succes van vorig jaar worden mantelzorgers en hun zorgvragers uit de regio in april weer getrakteerd op een welverdiende en onvergetelijk avond. 

“Steeds meer mantelzorgers raken overbelast”, aldus een van de initiatiefnemers Rob Kotvis. “Wat wij doen is deze groep extra in het zonnetje zetten. De ervaring leert dat het een groep kwetsbare burgers betreft die het toch al niet breed heeft.”

Vorig jaar hebben ruim 160 mantelzorgers en hun zorgvragers een spectaculaire avond beleefd in de Kloosterhoeve in Harmelen. Dit jaar zal het diner op 9 april plaatsvinden in de exotische kassen van Lodder Bonsai in de Harmelerwaard. Deze locatie biedt nog meer mogelijkheden om alle geïnteresseerde deelnemers te kunnen ontvangen.

“Vanwege de toenemende druk op mantelzorgers willen we dit jaar nog meer mensen een fijne avond uit bezorgen”, aldus Kotvis. “Zoals mantelzorgers het hele jaar voor anderen zorgen, zo zorgen wij een avond voor hen.” 

Rotaryclub Utrecht Fletiomare is een serviceclub met haar “wortels” in de regio Harmelen/Vleuten/de Meern. Deze Rotaryclub houdt zich bezig met het ondersteunen van regionale maatschappelijke en goede doelen. Vorig jaar hebben zij voor de eerste keer deze feestelijke avond voor mantelzorgers en hun zorgvragers georganiseerd.

Kotvis licht toe dat het idee is ontstaan door de wetswijzingen in de zorg en de taakstellende bezuinigingen. “Die hebben geleid tot beperkingen in de zorg en dus tot meer inzet van vrijwilligers en mantelzorgers. Inmiddels is geconstateerd dat steeds meer mantelzorgers te veel zijn belast.”

Het belooft een bijzonder spectaculaire avond te worden op 9 april. De avond zal om 18.00 uur beginnen en rond 22.00 uur feestelijk worden afgesloten. Het wordt een avond met heerlijk eten en drinken, mooie gesprekken en prachtige muziek en vermaak. Kortom, een avond om nooit te vergeten.

De Rotaryclub streeft ernaar dit bijzondere evenement budgetneutraal te organiseren. De leden steken tijdens het diner en de voorbereidingen zelf uiteraard de handen uit de mouwen. Wilt u ook een bijdrage leveren? Sponsoring in geld of natura (food of non-food) is nog zeer welkom! Contact: Kim de Lorme van Irene’s Catering op 06-50270965.

Benieuwd naar een impressie van vorig jaar? Bekijk hieronder de video.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].