restaurant de Baai
 Foto: Restaurant de Baai

Restaurant De Baai op het dak van de A2?

19 februari 2018 06:00  Redactie  5 reacties

Al in mei vorig jaar werd er een bericht gepubliceerd over de toen nog aanstaande sluiting van Restaurant de Baai in de wijk Parkwijk.

De voormalige poffertjeskraam van Victor Consael die generaties lang in de Utrechtse binnenstad haar plek had, zou volgens de schrijver van het artikel plaats moeten maken voor de aanleg van een fietspad richting het nabijgelegen Berlijnplein, bioscoop de Cinemec en het in aanbouw zijnde Leidsche Rijn Centrum dat overigens op 19 mei open zal gaan voor het publiek.

De uitbater van De Baai zou volgens de inhoud van hetzelfde artikel ambitie hebben om op het tunneldak van de om de hoek gelegen snelweg A2 een restaurant te beginnen. Het zou het eerste restaurant in Europa moeten worden dat gelegen is op een tunneldak.

Over de uitvoering hiervan zou men rondom het verschijnen van het bewuste artikel al in gesprek zijn met Rijkswaterstaat en de gemeente. Omdat het op een tunneldak zou worden gerealiseerd moet er aan strenge veiligheidseisen worden voldaan. Zo mag de oppervlakte niet veel meer beslaan dan iets meer dan tweehonderd vierkante meter. Tevens mag er geen verdieping worden gebouwd.

Restaurant De Baai had hiertoe al in december de deuren moeten sluiten zodat alle plannen in dit voorjaar gerealiseerd zouden kunnen worden.

Er is tot nu nog geen overtuigende aanstalten gemaakt de toegezegde infrastructuur aan te leggen waarvoor De Baai zou moeten wijken. Ook is er op de beoogde bouwplek nog geen enkele activiteit waargenomen die zou duiden op de komst van horeca op deze unieke plek.

Of deze zomer weer naar hartenlust zal kunnen worden genoten van een drankje en een borrelhapje op het terras met deels uitzicht op het water is nu nog niet bekend. Zodra er relevante informatie voorhanden komt delen we dit uiteraard graag met onze lezers. Wanneer de eerste borrel bovenop de A2 kan worden gehouden zal daar zeker door ons ruchtbaarheid aan worden gegeven en heffen we graag het glas om de uitbater en zijn personeel alle succes toe te wensen in de toekomst!


Advertentie:


Advertenties:

5 reacties

  1. Ursula van Duin

    Volgens de laatste berichten van de schrijver waaraan in het artikel wordt gerefereerd :)), heeft De Baai in ieder geval een jaar verlenging van de vergunning op de huidige plek gekregen.


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website