Park Overtuin

Versteende stad

Tussen stadsboerderij RoodNoot en het Amsterdam-Rijnkanaal had volgens de ooit voorgestelde plannen park Overtuin moeten worden gerealiseerd. Dat het de gemeente serieus was blijkt uit het feit dat het al was ingetekend op een plattegrond die in mozaïek steentjes uitgevoerd op het Berlijnplein staat.

Om haar ongenoegen te onderstrepen over de kennelijk nog niet van tafel geveegde ideeën voor bebouwing van deze locatie is namens de Utrechtse fracties van de Partij voor de Dieren het mozaïek beplakt met niets aan de verbeelding overlatende tekst.

Overtuin geschrapt op voorstel van VVD wethouder Geldof
Tekst: Park Overtuin geschrapt op voorstel van VVD wethouder Geldof | Foto: Hans Peter van Rietschoten

Tevens werd er een spandoek geplaatst waarop ook niet mis te verstane tekst te lezen is. Een versteende haas ziet het met lede ogen toe.

Park Overtuin banner
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Waar Overtuin eerder nog een markante plek in het masterplan voor Leidsche Rijn innam lijkt volgens de laatste opzet nu veel meer bebouwing te komen. Een tastbaar voorbeeld daarvan zijn de gebouwen waarin Place2BU is ondergebracht, die mogelijk een aankondiging vormen voor wat nog komen gaat, aangezien de gemeente voornemens is diverse kavels in de loop van het jaar te koop te zetten met als bestemming bebouwing voor bewoning. Steen levert immers meer op dan groen lijkt de tendens te zijn binnen een deel van de Utrechtse politiek.
Volgens de ‘actie voerders’ versteend de stad in rap tempo en wordt de beoogde 75 vierkante meter groen per huishouden in Utrecht bij lange na niet gehaald. Bij elkaar mist de stad een oppervlakte die ongeveer gelijk is aan circa 600 voetbalvelden aan groen.
In de directe omgeving van stadsboerderij RoodNoot zal overigens wel meer groen worden gerealiseerd zodat de oorspronkelijke opzet toch deels zal worden uitgevoerd.

4 gedachten over “Versteende stad”

  1. Belachelijk dat dat park plaats moet maken voor nog meer huizen.
    Leidsche Rijn (Centrum) is al zo’n sfeerloze, stenen massa. Dat Willem-Alexanderpark ligt natuurlijk wel in de buurt, maar er wonen binnenkort heel veel mensen in Leidsche Rijn Centrum als al die appartementen allemaal worden opgeleverd. Een beetje extra groen zou dan niet verkeerd zijn lijkt mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].