Bewoners-willen-Park-Hoge-Weide-uitbreiden-met-extra-functionaliteiten
 Foto: Hans Peter van Rietschoten

Kinderdichtheid

28 februari 2018 19:15  Redactie  Reageer

In de nu bijna twintig jaar dat Leidsche Rijn oud is, is de zogenaamde ‘kinderdichtheid’ behoorlijk meegegroeid met het aantal gezinnen dat zich er een plek toebedeelde.

Logisch natuurlijk. Jonge gezinnen hebben zich in de loop der tijd gesetteld en hun gezin gesticht. Getuige de vele ooievaars die zich nog steeds her en der door Leidsche Rijn verspreiden is de groei er nog niet uit. Voor de jongste jeugd is legio speelruimte in de wijken, maar de ‘jeugd van toen’ komt er bekaaid vanaf. Inmiddels hebben bewoners hier en daar het heft zelf in de hand genomen en initiatieven ontplooit, juist om deze jongeren een plek te geven om bij elkaar te komen.

De jeugd kan volop meedenken over de invulling van hun eigen plek in de wijk. Veelal is er behoefte aan een plek waar op een bankje kan worden gezeten om te kijken naar voetballende leeftijdgenoten of om er op de ‘reservebank’ te zitten, wachtend op een invalbeurt misschien. Of om even te chillen na een inspannend potje basketbal of skateboarden.

De komende jaren zal er binnen de bestaande groenvoorzieningen ruimte worden geschapen voor het realiseren hiervan.

“Park Hoge Weide” is een sprekend voorbeeld van inbreng door bewoners en realisatie door de gemeente. Hier werkten diverse partijen met elkaar samen om te komen tot een plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten.

Op de website van de gemeente, www.utrecht.nl/speeltuinen, staat informatie over de projecten die er al zijn en hoe te beginnen aan een project bij u in de buurt.

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.


Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website