rhijnoord_ Leidse_Rijn_leidsche_rijn-foto_martijn-sierhuis
 Foto: Martijn Sierhuis

Sluis Leidsche Rijn niet dicht ondanks strenge vorst

1 maart 2018 13:07  Redactie  Reageer

De sluis van de Leidsche Rijn zal ondanks strenge vorst niet sluiten. Hierdoor blijft het water van de Leidsche Rijn stromen en wordt de kans op schaatsen minder groot, volgens HDSR is het onmogelijk om de sluis te sluiten.

De sluis bij de Groenewoudsedijk die de watertoevoer van het Amsterdam-Rijnkanaal naar de Leidsche Rijn regelt blijft deze week open staan. Hierdoor is de kans dat er aankomende week geschaatst kan worden aanzienlijk kleiner. De golven die het Amsterdam-Rijnkanaal met zich meebrengt zorgen ervoor dat het water minder snel zal bevriezen. Dit besluit de Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden (HDSR), zij regelen het lokale en regionale waterbeheer in Midden-Nederland. Volgens Frank van Kleef, havenmeester gemeente Utrecht, is er een afspraak gemaakt met de HDSR dat er zo veel mogelijk rekening wordt gehouden met de ijsvorming. Ook zegt hij dat helemaal stoppen met gemalen en de sluizen dichtzetten niet mogelijk is omdat het de waterhuishouding (waterniveau) in gevaar brengt.

Geschreven door: Ko van der Duin, Hogeschool UtrechtAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website