gluren_bij_de_buren

Utrechts bekend talent en onontdekt goud bij Gluren bij de Buren

Op zondag 11 maart vindt de vijfde editie van Gluren bij de Buren Utrecht plaats. Laat je verrassen door lokaal talent in een van de 181 huiskamers door heel Utrecht.

Het programma is bekend en is online te vinden via glurenbijdeburen.nl. Op zondagmiddag 11 maart vinden er 543 optredens plaats in alle wijken van Utrecht. De programmering biedt voor ieder wat wils: van onontdekte singer-songwriters tot lokaal bekend theatertalent. Lokale coördinator Rinske Bouwman: ‘Er is veel keus dit jaar, waar moet je beginnen? Mijn tip: ga gluren in je eigen buurt. Er is zoveel te ontdekken bij jou om de hoek, en wie weet ontdek jij de nieuwe Kensington of Pierre Bokma!’

De organisatie heeft er zoveel mogelijk voor gezorgd dat er lokaal talent te bewonderen valt. Het publiek zal Utrechtse muziek beluisteren, Utrechts theater bekijken en Utrechtse dans beleven. Bijzonder dit jaar is de samenwerking met Theater Kikker. Rinske Bouwman: ‘Samen met Theater Kikker hebben we er dit jaar voor gezorgd dat de programmering van Gluren bij de Buren Utrecht zo divers mogelijk is. Bekijk vooral de tips van Kikker in de programmakrant!

Elke act treedt gedurende de dag drie keer 30 minuten op. Doordat de deelnemende huiskamers in routes zijn onderverdeeld, is het mogelijk om van het ene optreden naar het andere te lopen of te fietsen.

Gluren bij de Buren is een gratis te bezoeken huiskamerfestival. Men hoeft niet te reserveren. In elke huiskamer staat een spaarpot waar je een vrijwillige bijdrage kan leveren na elk optreden. Rinske Bouwman: ‘We willen ervoor blijven zorgen dat iedereen kan komen gluren, maar het is ook belangrijk dat we laten zien dat podiumkunst niet vanzelfsprekend is. Vandaar de spaarpot.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven