NLdoet-in-het-teken-van-de-wilde-bij
 

NLdoet in het teken van de wilde bij

5 maart 2018 15:25  Redactie  Reageer

Op 9 en 10 maart kun je tijdens NLdoet aan de slag om je eigen leefomgeving bijvriendelijker te maken. Want wilde bijen zorgen voor de kers op je taart en de aardbeien onder je slagroom. Ze zijn verantwoordelijk voor 80% van de bestuiving en daarom onmisbaar. Toch hebben wilde bijen het niet makkelijk in Nederland. De helft van alle 385 soorten is bedreigd. Landschap Erfgoed Utrecht organiseert samen met Nederland Zoemt daarom deze speciale Bijenwerkdag tijdens NLdoet. Om het aantal nestgelegenheden te vergroten, worden er dan bijvoorbeeld bijenhotels gebouwd. De voedselvoorziening (nectar en stuifmeel) moet ook worden verbeterd door bomen te snoeien en struiken te planten. Ook in De Meern kun je meehelpen om een bij blij te maken. Kijk hier voor een speciaal Bijenwerkdag overzicht in de provincie Utrecht op .Steede Hoge Woerd

Bij Steede Hoge Woerd kun je op 10 maart meehelpen met het bouwen van een bijenhotel, bijenheuvel en aanplanten van bijvriendelijke struiken. Kortom, maak de bij blij op 9 en 10 maart! Kijk voor alle Bijenwerkdaglocaties in de provincie Utrecht op deze website.

Kijk voor meer informatie over het belang van wilde bijen en wat je zelf kunt doen op www.nederlandzoemt.nl.

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website