Een blij ei

Blog: Een blij ei

Zeg eens eerlijk. Hardop praten terwijl er geen andere mensen in de buurt zijn, dat is toch ‘een beetje vreemd’. Vond ik ook altijd. Maar sinds een krap jaartje betrap ik me er steeds vaker op. “Wat zal ik doen? Dat speeltouw of toch die knuffel?” Ik staar naar mijn beeldscherm en praat ondertussen hardop. Terwijl er verder niemand thuis is. Behalve Max dan. Die houdt zijn kop een tikje schuin en legt hem daarna met een zucht op mijn schoot. Ik zie hem denken; ‘mens, wat doe je moeilijk, ik vind toch alles leuk.’

Nog een paar dagen en dan wordt ons hondje Max één jaar. Als je me twee jaar geleden had gezegd dat ik op verschillende websites zou zoeken naar het juiste cadeautje voor een hond, dan had ik je vierkant uitgelachen. Maar nu aai ik Max even over zijn kop en gooi tevreden een hondenspeeltje in mijn digitale winkelmandje.
“Zo. Klaar,” zeg ik hardop terwijl ik de laptop opberg, “ga je met het vrouwtje mee?”

Ja. Ik weet het, ik ben niet wijs. Ik babbel de hele dag door, zet er een gek stemmetje bij op en noem mezelf geheel vrijwillig ‘het vrouwtje’. Misschien dat alleen andere hondeneigenaren, en waarschijnlijk ook kattenbezitters, dit maffe gedrag begrijpen. Ik had in ieder geval nooit kunnen bedenken wat een vriendschap en liefde zo’n viervoetertje met zich mee zou brengen. Het is zo’n blij ei, daar kun je alleen maar van houden. Ik bedoel, de hamster die we ooit hadden was best grappig, maar Max is niet meer weg te denken uit ons gezin, ook al verhaart hij van ons allemaal het meest, heeft hij een voorliefde voor het jagen op konijnen en is hij nog eigenwijzer dan wij allemaal bij elkaar.

Ik hijs me in mijn jas en benoem ondertussen alles wat ik doe. “Handschoenen aan, jas dicht. En dan lopen we zo langs de markt. Gaat het vrouwtje wat lekkers voor bij de koffie halen. Voor op jouw verjaardag.” Het maakt Max niet uit wat ik allemaal zeg. Hij geeft me een lik op mijn oor en hij kijkt me aan alsof hij wil zeggen; ‘Het is zo’n blij ei, dat vrouwtje, daar kun je alleen maar van houden.’

Danielle van Helden

Lees hier alle blogs van Danielle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].