Blaffen_voorstelling_vrijstaat

Start kaartverkoop van de spannende familievoorstelling BLAFFEN!

Kinderkunstwerkplaats De Vrijstaat en Podium Hoge Woerd presenteren van vrijdag 1 t/m woensdag 6 juni de muzikale familievoorstelling BLAFFEN! De jonge straathond Laika wordt als speelbal heen en weer geslingerd tussen de grote tegenstanders Boxer en Wolf, die de strijd met elkaar aangaan en bereid zijn tot het uiterste te gaan. BLAFFEN! is een spannende theatervoorstelling over recht en onrecht, vrijheid en gevangenschap en de moed om je stem te laten horen. Koop in maart alvast je kaartje en ontvang na afloop van de voorstelling een gratis hotdog.

BLAFFEN!
“Waar de Vlag wappert zijn wij honden de baas. Al is het op de Maan. Al is het op Mars.”


Advertentie:

De jonge straathond Laika is door Boxer gerekruteerd voor het Leger van de Rode Hond. Als Laika haar uniform krijgt, is ze blij. Samen met de jonge honden en patrouillepuppies bewaakt ze vanaf nu het Hondenland tegen de wilde wolven. Zij zijn de bron van alle kwaad en moeten buiten de muur worden gehouden. Maar dan ontdekt Laika waarom haar vader is gevlucht uit Hondenland en nu tussen de wolven leeft. Wie moet Laika geloven, Boxer of Wolf? En alle andere honden? Die zullen net als het publiek moeten kiezen bij welk kamp zij willen horen. Voor wie stem jij?

De Vrijstaat Theaterfamilie
In de theaterproducties van De Vrijstaat werken altijd meerdere generaties samen. Daphne de Bruin (theatermaker en artistiek leider van De Vrijstaat): “Professionals met jarenlange ervaring en expertise delen hun kennis, ambacht en passie met jonge talenten. Zo maken we voorstellingen waarbij kwaliteit, talentontwikkeling en spelplezier centraal staan. In de toneelteksten komen humor en maatschappelijke thema’s samen, waardoor onze voorstellingen aantrekkelijk zijn voor jong én oud.”

Niet alleen de kinderen en jongeren die de rol van patrouillepuppies en jonge honden spelen, krijgen de kans om met de professionals van De Vrijstaat Theaterfamilie te werken. Ook schoolklassen bieden we ter voorbereiding op hun bezoek aan BLAFFEN! deze mogelijkheid. Zo kunnen basisschoolleerlingen samen met een acteur een scène maken die onderdeel is van de voorstelling. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs met drama in hun pakket kunnen een masterclass van de regisseur volgen. Mail naar info@devrijstaat.nl voor de mogelijkheden.

BLAFFEN! is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Op vrijdag en zaterdag zijn er voorstellingen om 19:30 uur en op zondag om 11 en 15 uur. Kijk voor kaartverkoop op www.podiumhogewoerd.nl

Credits BLAFFEN!
tekst & regie: Paul Feld / spel: Daphne de Bruin, Eleni Achilleos-Andreas, Tom Strik en kinderen en jongeren in de rol van patrouillepuppies en Jonge Honden
decor & kostuum: Kim van der Zijde / dramalessen en coaching: Vera Vogel / band- en zangcoach: Tess van Hout / techniek: Charlie Feld

BLAFFEN! is een samenwerking met Podium Hoge Woerd en KLUB19, met dank aan de scholen De Achtbaan, Amadeus Lyceum en het Leidsche Rijn College. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Fonds voor Cultuurparticipatie, Elise Mathilde Fonds en het Fentener van Vlissingen Fonds.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.