Auto ramt politiebureau met brand tot gevolg

Gisteren werd door de brandweer van Vleuten een wedstrijd georganiseerd bij het politiebureau in De Meern. Negen ploegen kregen de taak om het scenario af te handelen.

Omschrijving scenario
Er is door een ooggetuige een ongevalsmelding gedaan bij de alarmcentrale. Deze meldt dat er een voertuig van de weg is geraakt en tegen het politiebureau in De Meern tot stilstand is gekomen. De bestuurder zit nog in het voertuig. Er komt rook onder de motorkap vandaan.

brandweer_wedstrijd_foto_martijn_sierhuis
Foto: Martijn Sierhuis

Bij aankomst blijkt het een ‘rampoging’ te zijn geweest om een op dat moment ingesloten arrestant te kunnen bevrijden uit zijn politiecel. Het voertuig staat tegen gevel van het politiebureau. De gevel vertoont scheuren en er liggen losse bakstenen op de grond en op de motorkap. De bestuurder hangt versuft op het stuur van het voertuig. Er komt rook onder de motorkap vandaan.

Door de klap is er binnen een kacheltje omgeslagen in de opslagkamer van het cellencomplex. Hierdoor is er brand ontstaan. Er komt een agent vanaf de achterkant aangerend ‘Er is brand binnen!’. Op dat moment zitten er drie arrestanten ingesloten in de cellen. De politie vraagt hulp aan de brandweer om de mensen te evacueren.

De ploegen wisten allemaal de brand te blussen en de slachtoffers te bevrijden.

De uitslag
De wedstrijden worden elk jaar door een ander korps georganiseerd. Om deze reden neemt de organiserende partij (Vleuten) zelf niet deel aan de wedstrijden.
uitslag_brandweer_wedstrijd

Foto: Kevin Vermeulen

Lees ook:
Bewoonster in beeld: Danique van vrijwillige brandweer Vleuten
Bezoek vandaag de wedstrijden bij brandweer Vleuten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.