Verboden-toegang-tot-Speelzone-Heidestein-in-Vleuterweide

Nieuwe hangplekken voor jeugd in Leidsche Rijn

Hoewel men bij Leidsche Rijn denkt aan gezinnen met jonge kinderen, wonen er ook veel jongeren tussen de 8 en 18 jaar. Voor hen belooft wethouder Kees Geldof nu dat er meer faciliteiten zullen komen. ‘In Leidsche Rijn wonen steeds meer jongeren. We willen deze groeiende groep plekken geven waar ze elkaar kunnen ontmoeten of waar ze bijvoorbeeld een balletje kunnen trappen. Samen met bewoners gaan we die plekken maken, verspreid over Leidsche Rijn,’ aldus Geldof.

Ruimte voor oudere kinderen en jongeren
Leidsche Rijn groeit de laatste en komende jaren sterk en heeft een zeer hoge kinderdichtheid. Kinderen die een aantal jaren geleden zoet waren met de schommel en de wipwap, zijn inmiddels uitgegroeid. Voor hen is er geen ruimte om te hangen of een balletje te trappen met andere leeftijdsgenoten. Verschillende plannen worden gemaakt voor deze groep jongeren, om de buurt voor hen wat aantrekkelijker te maken. De bewoners werken samen aan projecten, zoals aan Park Hoge Weide. Op de website www.utrecht.nl/speeltuinen staat een overzicht welke projecten er nu zijn.


Advertentie:

23 reacties op “Nieuwe hangplekken voor jeugd in Leidsche Rijn”

  1. oh, ze zijn er nog niet. De wethouder heeft het “toegezegd”. Tegen de tijd dat ze er zijn, zijn die hangjongeren al getrouwd en hebben ze ook al kleinkinderen. Kunnen die daar gaan “hangen”.

    1. We ‘hingen’ ook wel, maar we lieten in elk geval minder rotzooi achter, want hadden toen echt nog niets te besteden. Maar ‘hangen’ heeft wsl iedereen wel gedaan, op zijn of haar manier. En daar is op zich niks mis mee. Geen raar fenomeen…

    2. Ik ‘hing’ zeker wel graag ergens met vrienden en vriendinnen. Ook dat was in een nieuwbouwproject in Utrecht. Het duurde vrij lang voordat er ook voorzieningen waren voor jongeren. Maar daar zit naar mijn idee wel de oplossing voor eventuele overlast.

    3. Overlast…. tegenwoordig is opvoeding er niet meer bij, laten we daar eens over hebben. Ik heb zelf kinderen boven deze leeftijd, maar ik liet ze savonds niet op straat dweilen. Het lijkt net of ze tegenwoordig bezig gehouden moeten worden 🤔 hoe deden wij het vroeger zonder die hangplekken!! En nu gaan ze hangplekken maken met toezicht van camera’s 😂😂 geen hond die daar komt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *