benefietconcert-in-samenwerking-met-Rotary-Club-Utrecht-Fletiomare-

Cuypersensemble verzorgt benefietconcert in samenwerking met Rotary Club Utrecht Fletiomare

Cuypersensemble verzorgt opnieuw benefietconcert in Podium Hoge Woerd in samenwerking met Rotary Club Utrecht Fletiomare. Ook dit voorjaar kunnen de bewoners van Leidsche Rijn genieten van jonge getalenteerde musici én tegelijkertijd een goed doel dienen.

Het Cuypersensemble wordt gevormd door violisten, altviolisten en cellisten van tussen de 10 en 17 jaar oud, afkomstig uit provincie Utrecht. Het orkest is 30 jaar geleden in Hilversum opgericht door altist en dirigent Jouke van der Leest, met het doel kinderen het plezier van het samen musiceren mee te geven.

“Niet alleen muziek maken verbindt, maar samen naar muziek luisteren ook”, aldus een van de initiatiefnemers Jan Willem Steunenberg. “Met dit benefietconcert willen we een mooie activiteit organiseren voor Leidsche Rijn én tegelijk met de opbrengst van de kaartverkoop goede doelen steunen.” Steunenberg vervolgt: “Dit jaar is de bedoeling dat we met de kaartverkoop het door deze Rotary Club zelf opgezette Mantelzorgdiner kunnen steunen. Wegens succes organiseren we dit diner dit jaar voor de tweede keer voor mantelzorgers en hun zorgvragers uit deze regio.”

Het concert vindt plaats op zondag 27 mei om 11.00 uur. Het toegankelijk programma is geschikt voor jong en oud en bestaat uit verschillende soorten stukken en stijlen. De dirigent Maurits Wijzenbeek vertelt telkens tussendoor iets over het volgende stuk en de componist. De dertienjarige Evy Hamers speelt zelf al 3 jaar in het ensemble. “Het is fijn om samen met andere mensen van je eigen leeftijd mooie muziek te spelen”, laat Evy weten. “We spelen volwassen stukken op hoog niveau. Ik denk dat het voor iedereen interessant is om deze stukken nu in de kleine bezetting van een jeugdorkest te beluisteren.” Kaarten zijn te koop via Podium Hoge Woerd.

Rotary Club Utrecht Fletiomare is een serviceclub met haar “wortels” in de regio Harmelen/Vleuten/de Meern. Deze Rotary Club houdt zich bezig met het ondersteunen van regionale maatschappelijke en goede doelen. Vorig jaar hebben zij voor de eerste keer dit Benefietconcert georganiseerd.

Het concert van 2017 had onder andere als goede doel om de muziekeducatie in deze regio te ondersteunen. Hiervoor heeft de Rotary Club een cheque kunnen overhandigen aan het Kunstencentrum Nieuwe Vaart, in de volksmond de muziekschool in Vleuten. De directeur van Nieuwe Vaart, Reinold van Zijl, is heel gelukkig dat hij met deze bijdrage extra instrumenten kon kopen voor de begeleiding op scholen. Van Zijl: “We zijn altijd op zoek naar bruikbare en toegankelijke instrumenten voor kinderen. Helaas wordt er op scholen maar minimaal muziek gedoceerd.” Daarom geeft hij op sommige scholen muziekles. “Ik kom dan met een auto vol met muziekinstrumenten”, aldus Van Zijl.

Kaarten voor het concert op zondag 27 mei 2018 zijn voor € 15,– per stuk te koop via Podium Hoge Woerd:
Zie voor meer informatie over het Cuypersensemble de website.
Benieuwd naar een impressie van vorig jaar? Bekijk dan de Facebook pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven