lopen_wandelen_hond_kind

‘Waarom wij wandelen’, lezing door Flip van Doorn

Op woensdag 11 april organiseert de Historische Vereniging een lezing door Flip van Doorn over wandelingen rondom Haarzuilens.

Wandelen, het klinkt zo vanzelfsprekend, maar we doen het nog niet zo lang. Tot diep in de negentiende eeuw was het een elitaire bezigheid. Dankzij de wandelverslagen van dominee Jacobus Craandijk maakte ook de rest van Nederland kennis met deze vorm van vrijetijdsbesteding. In zijn boek De eerste wandelaar vertelt Flip van Doorn het verhaal van Craandijk en van zijn tijd, van de ontdekking van het belang van natuurbehoud en monumentenzorg, de opkomst van nieuwe vervoermiddelen en van het toerisme. De lezing Waarom wij wandelen sluit aan bij het boek. Van Doorn diept de thema’s verder uit en gaat met zijn publiek het gesprek aan over onze diepste drijfveren. Wandelen blijkt veel meer dan alleen een plezierig tijdverdrijf.

Flip van Doorn (1967) is wandelaar, ontdekkingsreiziger in Nederland, maar bovenal schrijver. Hij publiceert onder andere in Trouw en Algemeen Dagblad. Van zijn gids Nederland – 1000 plekken die je écht gezien moet hebben werden 30.000 exemplaren verkocht. Vorig jaar verscheen zijn nieuwste boek, De eerste wandelaar. Hierin beschrijft hij de opkomst van het wandeltoerisme in Nederland en de belangrijke rol die zijn verre oudoom Jacobus Craandijk daarin speelde. Kijk voor meer informatie op www.jacobuscraandijk.nl

De lezing zal plaatsvinden in Het Wapen van Haarzuylen, Brink 2, 3455 SE Haarzuilens. Aanvang: 20:00 uur. Zaal open om 19:30 uur.

Kosten €5,- per persoon. Leden €2,50- korting. Graag vooraf opgeven [email protected]

1 gedachte over “‘Waarom wij wandelen’, lezing door Flip van Doorn”

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven