Huiskamer Voorn

Buurtcentrum Voorn gaat verhuizen

Buurtcentrum Voorn gevestigd in Leidsche Rijn gaat verhuizen. Het nieuwe buurtcentrum komt aan de Eerste Oosterparklaan 76 (tussen de apotheek en het gezondheidscentrum) waar ze eind augustus gaan intrekken. Volgens sociaal beheerder Robbert Dijs zal het nieuwe buurtcentrum een geschiktere locatie zijn voor de wijk.

Buurtcentrum Voorn is een ontmoetingsplek voor buurtbewoners uit de wijken Parkwijk en Langerak. Het buurtcentrum biedt buurtbewoners een plek om activiteiten te organiseren waar ze zelf aan kunnen deelnemen. Daarnaast verhuurt het buurtcentrum de ruimte aan groepen die landelijk opereren om activiteiten te organiseren. Vanaf deze zomer gaan ze verhuizen naar een nieuwe locatie die makkelijker te bereiken is voor buurtbewoners. ‘’Wij kregen een andere locatie op het oog en dat vonden wij een geschiktere locatie voor de wijk. Het is echt een soort wijkvoorziening’’, aldus Robbert Dijs. De nieuwe locatie wordt een voorziening voor en van de buurt. Bewoners krijgen de sleutel van het pand, waardoor zij zelfstandig de locatie kunnen openen en sluiten.

Het nieuwe pand is nog volop in de verbouwing. Samen met bewoners gaan ze de handen uit de mouwen steken en een nieuwe invulling geven aan de inrichting. ‘’Het nieuwe buurtcentrum is anders, wat compacter’’, voegt Dijs nog toe. Voor ideeën op gebied van inrichting en communicatie binnen het nieuwe buurtcentrum, kunnen buurtbewoners een mail sturen naar r.dijs@doenjadienstverlening.nl. Daarnaast kunnen bewoners elke woensdag van negen tot twaalf uur ’s middags in gesprek gaan met Robbert Dijs in het huidige buurtcentrum aan de Akkrumerraklaan 131 in Leidsche Rijn.

Geschreven door: Merveille Tandu-Pedro, Hogeschool Utrecht

10 gedachten over “Buurtcentrum Voorn gaat verhuizen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.