impressie zonnepanelen Haarrijnseplas

Eilanden met zonnepanelen op de Haarrijnseplas?

Gemeente Utrecht doet momenteel onderzoek of het mogelijk is om eilanden voor natuur en zonne-energie te bouwen op de Haarrijnseplas. Het plan is om ongeveer 10% van de oppervlakte van de plas te gebruiken, dat is rond de 50.000 m2

De eilanden bieden tevens schuil- en broedplekken voor vogels en vissen.


Advertentie:

Jaarlijks zouden ruim 1300 huishoudens van energie kunnen worden voorzien. Het is bekend dat Zonnepanelen op het water meer energie opwekken dan zonnepanelen op daken. De reden hiervoor is dat het water zorgt voor koeling en voor weerkaatsing van licht.

1 reactie op “Eilanden met zonnepanelen op de Haarrijnseplas?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.