Marriott-Eerste-hotel-in-Leidsche-Rijn-opent-in-2020-haar-deuren
 Impressie van het Marriott hotel

Eerste hotel in Leidsche Rijn opent in 2020 haar deuren

23 maart 2018 11:30  Redactie  34 reacties

Aloft eigenaar Marriott heeft haar oog laten vallen op Leidsche Rijn als uitgelezen locatie voor een hotel.

De hotelketen Aloft is al ruim vertegenwoordigd op de continenten Noord en Zuid Amerika, Azië en met onder andere vestigingen in België, Duitsland, Ierland, Turkije en Nederland ook in Europa.

Wanneer in 2020 het 10.000 vierkante meters grote hotel de deuren opent zal naar alle waarschijnlijkheid de naam Aloft Utrecht op de gevel prijken.

Het in het oog springende gebouw van de hand van internationaal bekend architectenbureau OZ zal, heel strategisch, direct naast het station worden gebouwd, aan het Brusselplein.

Uiteraard zal het gebouw naar de laatste maatstaven op het gebied van duurzaamheid worden gebouwd en mag het zich hierdoor LEED gecertificeerd noemen. Tevens krijgt het hotel een zogeheten WELL certificaat waarmee erkent wordt dat het gebouw voldoet aan de hoogste normeringen voor de gezondheid en het welzijn van de gasten en het personeel dat er zal komen te werken.

Marriott-Eerste-hotel-in-Leidsche-Rijn-opent-in-2020-haar-deuren2

Aloft Utrecht zal een blikvanger worden op het Brusselplein door de opvallende architectuur en hoogte. Aloft eigenaar Marriott is een langlopend exploitatie contract aangegaan met Odyssey Hotel Group, een internationaal actief hotelmanagement bedrijf. Projectontwikkelaar Being Development is een haast voor de hand liggende partij waar het gaat om de ontwikkeling van dit soort panden. Inmiddels is het bedrijf onder andere in Amsterdam-Noord bezig met de ontwikkeling van een zeer innovatief en duurzaam hotel.

Ook (nu nog) Leidsche Rijn wethouder Kees Geldof toont zich verheugd over de komst van een hotel van de gerenommeerde hotelketen Marriott International naar Leidsche Rijn Centrum. Op de website van Algemeen Dagblad laat hij weten dat hiermee toch maar weer blijkt dat de centrale ligging van Leidsche Rijn Centrum heel aantrekkelijk is voor ondernemers. Geldof: “Dit hotel wordt een mooie toevoeging voor bezoekers en bedrijven, en draagt bij aan een levendig Leidsche Rijn Centrum.”

Aloft Utrecht wordt het eerste hotel in Leidsche Rijn.
Met 224 hotelkamers zal het onderdak kunnen bieden aan enkele honderden gasten die met de locatie in Leidsche Rijn Centrum zullen zijn voorzien van allerhande faciliteiten. De Cinemec bioscoop ligt tenslotte op een steenworp afstand en allerhande winkels en horecagelegenheden liggen uitdagend te wachten om door hen te worden verkent.

Volgens de plannen zal de eerste paal deze zomer de grond ingaan.

LEES HIER ALLES OVER HET NIEUWE STADSCENTRUM


Advertentie:


Advertenties:

34 reacties

  1. HY Nance

    Ha! Ik zie dat Vapiano zich ook gaat vestigen? Dat zou echt geweldig zijn 🙂


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website