Via-Nova-College-in-het-teken-van-de-internationalisering

Via Nova College in het teken van de internationalisering

Het Via Nova College stond afgelopen week in het teken van internationalisering. Vijfentwintig leerlingen uit vijf verschillende landen waren een week lang te gast op deze vmbo-school. Elke leerling uit het buitenland sliep een week lang bij een leeftijdsgenoot van het Via Nova College. Leerling ‘Het was erg gezellig en ik heb er veel Engels van geleerd!’ Een andere leerling ‘Deze week ga ik echt niet snel vergeten, het vloog voorbij!

De groep leerlingen uit Hongarije, Spanje, Duitsland, Turkije en Griekenland bezocht diverse culturele bezienswaardigheden. Zo bezochten zij een tulpenkweker, de Tweede Kamer, het Rijksmuseum het 120 meter lange schilderij in het Panorama Mesdag. Daarnaast volgden de leerlingen ook lessen en speelden ze Oud Hollandse Spellen. “We hadden een leuke afwisseling van leerzame dingen en chill dingen, vooral de Efteling was super!” aldus een van de leerlingen.

Naast deze activiteiten hebben de internationale docenten gepraat over hoe schooluitval te voorkomen. Het Via Nova College richt zich sterk op sport. Daarom is vooral gesproken over de vraag hoe concentratie door sport verbetert kan worden. De buitenlandse docenten waren verbaasd hoeveel de school aan sport doet. Vooral de extra sportlessen van de Sportklas en de LOOT status sprak hen erg aan.

Deze uitwisseling wordt gestimuleerd door Erasmus+ van de Europese Unie. Alle landen bezoeken met een delegatie elkaars scholen. Het Via Nova College is in november 2017 naar Hongarije geweest en hoopt dit jaar in november naar Spanje te gaan. Ook daar zal er nagedacht worden over het tegengaan van schooluitval en zullen er diverse culturele activiteiten op het programma staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.