Femke-klaar-met-behandeling-en-komt-in-actie-voor-KiKa

Femke (9) is net klaar met behandeling en komt in actie voor KiKa

Vorige zomer werd er kanker ontdekt bij Femke. Een zware operatie en chemokuren zorgden ervoor dat ze nu beter is. De 9-jarige richtte Team Femke op en rent mee met Run for KiKa Utrecht op 10 juni in het Máximapark. Het doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor meer onderzoek naar kinderkanker.

Femke legt zelf uit hoe ze het vond om ziek te zijn: “Ik was heel bang dat ik dood ging. Dat kwam omdat ik mensen kende die kanker hadden en die zijn allemaal dood gegaan. Ik vond het ook echt super stom dat ik kaal werd. Daar ben ik heel erg verdrietig van geweest.

Gelukkig gaat het nu weer goed met Femke. Doordat er al veel onderzoek is gedaan naar kinderkanker, geneest nu 75%. Femke zit gelukkig bij deze groep, maar nog steeds geneest 25% van de kinderen met kanker niet. Voor die 25% zet Team Femke zich in door mee te doen aan Run for KiKa.

Ren mee voor Femke
Femke roept iedereen in Utrecht en omgeving op mee te rennen: “Zorg er samen met ons voor dat kinderen met kanker minder hoeven te lijden en dat alle kinderen met kanker beter worden.” Bijna 50 mensen rennen al mee in Team Femke tijdens Run for KiKa Utrecht.

Run for KiKa Utrecht
Run for KiKa is hét hardloopfestival voor de hele familie voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Hun doel: kinderkanker de wereld uit helpen. Zondag 10 juni is Run for KiKa in het Máximapark in Utrecht. Er is keuze uit de 5 of 10 kilometer en voor de kleintjes is er de KidsRun.

Inschrijven voor Run for KiKa kan via www.runforkika.nl/doe-mee-als-runner.
Het sponsoren van Team Femke kan via www.runforkika.nl/team-femke.

4 gedachten over “Femke (9) is net klaar met behandeling en komt in actie voor KiKa”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven