Kinderen-ruimen-zwerfafval-op-bij-Bredeschool-Het-Zand

Kinderen ruimen zwerfafval op bij Bredeschool Het Zand

Bredeschool Het Zand heeft een Kinderraad, ondersteund door DOENJA dienstverlening, die maandelijks bij elkaar komt om te praten en te denken over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Een aantal kinderen uit de Kinderraad wilden graag in actie komen tegen de plastic soep in de zeeën en oceanen. Maar waar begin je?

De kinderen kwamen erachter dat er in hun eigen omgeving ook al veel zwerfafval te vinden was en daarom wilden zij daar iets aan gaan doen! Op dinsdagmiddag 22 maart, aansluitend op de landelijke Opschoondag, hebben de bovenbouwleerlingen van Montessorischool Arcade en OBS Het Zand, een uurtje geholpen met het opruimen van zwerfafval. Ongeveer 300 leerlingen gingen in groepjes gewapend met een knijper, handschoenen en een vuilniszak op pad en zo hebben zij al heel snel veel afval op kunnen ruimen.

De leden van de kinderraad hebben dit zelf georganiseerd, zo hebben zij de Gemeente Utrecht gevraagd of zij de grijpers konden lenen, Supporter van schoon benaderd voor vuilniszakken en handschoenen. Daarnaast heeft de Schaapskooi als dank voor de opruimactie alle leerlingen getrakteerd op een pakje drinken en iets lekkers.

1 gedachte over “Kinderen ruimen zwerfafval op bij Bredeschool Het Zand”

  1. Geweldig goed voorbeeld 👍.dat zouden ze bij het Leidsche Rijn Colege en Via Nova ook eens moeten doen1 x per maand of zo dan zou er minder troep in het water liggen en jong geleerd is oud gedaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.