Kajakken – een verrassend veelzijdige sport

Weleens in een kano gezeten? Op de Dordogne, de Kromme Rijn of de Ardèche?
Weet je dat ook Nederland tal van mogelijkheden biedt?

Lekker ontspannen en inspannen
Steeds meer mensen willen graag in de buitenlucht sporten of actief ontspannen om de drukte en stress van alledag te kunnen laten gaan. Kajakken is de sport waarbij de minste kans is op blessures en de natuurbeleving het grootst is. Wij komen op plaatsen waar anderen niet kunnen komen (denk aan kanoroutes in de Biesbosch of Weerribben), we zien ijsvogels vliegen over de Hollandse IJssel of we zien zeehonden bij Noorderhaaks (zandplaat bij Texel).

Diversiteit in natuurbeleving
De kajaksport is heel divers qua omgeving waar je kunt varen. Je kunt varen in natuurgebieden zoals de Nieuwkoopse plassen, op vaarten, op meren zoals het Markermeer, op stromende rivieren als de Waal en op zee. Je kunt het net zo ruig maken als je zelf wilt. En je kunt het net zo toeristisch maken als je wilt; Giethoorn, Utrecht, Delft, het is allemaal te bevaren; met de kajak mag je bijna overal komen.

kvij-logoKajakcursus voor beginners – start 8 april  
Onder leiding van gediplomeerde instructeurs

Kanovereniging de IJsselstreek (KVIJ) te IJsselstein, www.KVIJ.nl, organiseert dit voorjaar een kajakcursus voor beginners.

Doel: Leren in- en uitstappen / vooruit en achteruit varen / aanmeren / remmen / evenwicht oefeningen /  juiste kanohouding om fysieke ongemakken te vermijden.

Deelnamekosten: € 75,- inclusief het gebruik van kajak, peddel, zwemvest, spatzeil en het lidmaatschap van de KVIJ voor het kalenderjaar 2018.

In het kort de Kajakcursus:
1e les in het zwembad Merwestein op 8 april in de middag, hier worden de basis beginselen geoefend.
2e les is op 21 april, de gehele dag op het buitenwater vanaf het Fort WKU bij Houten.
3e, 4e, 5e en 6e  dit zijn de volgende woensdagavonden 16, 23, 30 mei en 6 juni vanaf het clubgebouw te IJsselstein

Vragen en aanmelding voor de cursus: website van de KVIJ WWW.KVIJ.NL en/of het mail adres van hoofdinstructeur Wout van Hamersveld: [email protected].

2 gedachten over “Kajakken – een verrassend veelzijdige sport”

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven