Nationale-Duurzame-Huizen-Route

Nationale Duurzame Huizen Route ook dit jaar weer in Utrecht

Tijdens de Duurzame Huizen Route 2018 krijgt iedereen die vragen heeft over duurzaam wonende gelegenheid om in gesprek te gaan met huiseigenaren van zo’n woning. In heel Nederland kan je op zaterdag drie en tien november een groot aantal duurzame huizen bezichtigen en sommige zelfs betreden. De gemeente Utrecht heeft aangegeven de route te willen ondersteunen en is nu al bezig inwoners aan te moedigen hun woning hiervoor open te stellen.

Mensen die vragen hebben over duurzame huizen en die hun eigen huis duurzamer willen maken of juist graag ervaringen willen horen, kunnen participeren in deze route. De Duurzame Huizen Route is daarvoor ook op zoek naar duurzame huizen in Utrecht, zodat Utrechtse bewoners met vragen dichtbij geholpen kunnen worden.

Onder duurzame huizen wordt verstaan; goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels en gebruik van natuurlijke materialen. Huizen zoals het in Leidsche Rijn gevestigde BILT is een goed voorbeeld van z’n duurzaam huis. BILT heeft zelfs de Reynaers Projectprijs gewonnen, omdat de jury zo onder de indruk van het model was.

Via het inschrijfformulier kan je  je aanmelden.

Geschreven door: Sara Assarrar, Hogeschool Utrecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].