Kasteel-De-Haar-Utrecht

Nieuwe buren

De bewoners van Kasteel Haarzuilens maken zich op voor de komst van nieuwe buren. Niet het gelijknamige televisieprogramma zal haar tenten opslaan op het Landgoed, maar bouwwerkzaamheden zullen het derde kwartaal van dit jaar starten om ruim vijfhonderd woningen en een basisschool met kinderopvang te realiseren op deze pittoreske plek onder de rook van Vleuten met in de nabijheid veel groen zoals Haarrijnse Plassen, recreatiegebied waar in de zomer veel waterliefhebbers verpozen en het prachtig aangelegde Máximapark dat steeds mooier wordt mede dankzij de tomeloze inzet van De Vrienden van het Máximapark. Haarzicht, zoals de wijk zal gaan heten biedt legio mogelijkheden om naar eigen inzicht op een vrije kavel van 310 m² tot 1.000 m² je eigen kasteel te laten bouwen of een keus te maken uit het ruime aanbod huizen met oppervlakte tussen de 125 en 170 vierkante meter waarvan inmiddels de verkoop is gestart.

Haarzicht zal worden gekenmerkt door veel groen en waar mogelijk zullen de huizen parkeergelegenheid krijgen op eigen grond zodat het landelijke karakter behouden zal worden. In het plan is niet voorzien in hoge appartementengebouwen. Voor aanstaande bewoners die graag alle woonruimte gelijkvloers hebben is er een kans dat er uiteindelijk bungalows of patiowoningen in het plan worden opgenomen.


Advertentie:

In Haarzicht zijn nul-op-de-meter NOM woningen de norm. Een NOM woning is een woning waarin net zoveel energie wordt opgewekt (door zon, wind of warmtepompen) als verbruikt, gemiddeld genomen over een jaar tijd. Bij een NOM woning wordt voor deze prestatie een garantie afgegeven. De woningen worden uitgerust met een individuele bodemwarmtepomp en zijn voorzien van zeer goede isolatie en zonnepanelen.

Haarzicht wordt gebouwd op historische grond zodat archeologen van de afdeling Erfgoed van de gemeente Utrecht watertandend de bouw zullen gadeslaan. Een inmiddels door hen gegraven proefsleuf heeft inmiddels al bewijs van vroege bewoning geleverd. Er zijn resten uit de IJzertijd (ca. 800 v. Chr. tot 0) en de Vroege Middeleeuwen (ca. 500-800 na Chr.) in de aanstaande bouwput aangetroffen. Om het publiek mee te laten delen in de euforie omtrent de vondsten staat er van 19 tot en met 27 mei een publieksweek gepland.

Haarzicht biedt wonen in een landelijke pittoreske omgeving onder de rook van de stad waar alle faciliteiten voorhanden zijn. In de directe omgeving van Haarzicht kunt u bij lokale ondernemers streekproducten kopen zoals kaas, fruit en honing.

8 reacties op “Nieuwe buren”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.