Wethouder-Everhardt-bezoekt-Via-Nova-College

Wethouder Everhardt bezoekt Via Nova College

Op initiatief van twee leerlingen van het Via Nova College was vandaag wethouder Everhardt (D66) te gast tijdens een les maatschappijkunde. “De wethouder kwam gewoon op zijn fiets en het was erg leerzaam om te horen dat wat hij allemaal doet!” zei Kirti Choté na afloop.

Twee maanden geleden ging het tijdens een les maatschappijkunde over contact met politici. Twee leerlingen geloofden niet dat je politici gewoon kon mailen en dat ze dan ook nog zouden reageren. “Hij mailde gewoon terug en zei dat hij zou komen, dat hadden we echt niet verwacht!” aldus Robin Vermeulen.

De leerlingen stelden vragen over verschillende onderwerpen. Zo wilde een aantal weten hoe hij het vond om locoburgemeester te zijn geweest en of hij het druk had. De les begon met drie oude examenvragen die de wethouder alle drie goed had.

De docent maatschappijkunde Renze Koster was erg blij met zijn komst. “Het is erg belangrijk dat politici zich op deze manier laten zien in de samenleving. Dit verkleint de kloof tussen leerlingen en de politiek.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].