Bewoner-in-beeld--Aaron-en-Kasper-van-Sesar-toneel

Bewoner in beeld: Aaron en Kasper van Sesar toneel

In het weekend van 14 en 15 april speelt Sesar toneel haar voorstellingen in theater CultuurCampus Vleuterweide. Eén van de voorstellingen is Koning van Katoren, naar het beroemde boek van Jan Terlouw. Aaron Bosselaar (10) en Kasper Bastiaanse (10), vrienden en klasgenootjes, spelen mee in deze voorstelling. Een gesprek met beide jongens over toneelspelen als hobby.

Waarom zijn jullie op toneel gegaan?
Aaron: ‘Mijn moeder doet toneel en het leek mij ook heel cool. Het is nu extra leuk, want ik speel Stach en dat is de hoofdrol.’
Kasper: ‘Hij zit in bijna alle scenes. Met veel tekst.’
Aaron: ‘Jij speelt de minister van Reinheid, dat is ook een leuke rol. Je loopt de hele tijd rond met een spuitbus en een doekje!’
Kasper lachend: ‘Ja, en ik heb minder tekst, dus het is makkelijker. Het verhaal is ook echt goed.’

Wat is er zo leuk aan toneelspelen?
Kasper: ‘Vorig jaar zaten we in de jongste groep van Sesar en toen leerden we om tekst te onthouden, goed samen te spelen en duidelijk te praten.’ Aaron: ‘Met je buikstem’. Kasper: ‘O ja, dan hoort het publiek je veel beter. Dat is trouwens ook zo leuk, optreden voor publiek. Ik was wel heel zenuwachtig de eerste keer. Zoveel mensen voor je neus. Maar toen ik het podium opliep, vond ik ze allemaal heel klein en was ik niet meer bang.’
Aaron: ‘Ik heb mijn spreekbeurt over toneel gehouden. Had ik mijn script bij me en korte filmpjes en ik vertelde over hoe je licht en geluid gebruikt in het theater. Kasper: ‘Hij kreeg een 10! Was supergoed.’

Wat vinden jullie moeilijk?
Aaron: ‘Ik moet een keer verliefd kijken naar iemand. Dat is wel gek.’ Kasper: ‘ik zou wel willen leren spelen dat je dronken bent. Lijkt me heel moeilijk. En heel boos worden op toneel, dat is leuk. Dat je uit je dak moet gaan!’

Hoe ziet het voorstellingsweekend eruit?

Aaron: ‘Dat weekend is geweldig. Allemaal bij elkaar, we doen de generale repetitie en we eten met elkaar tussen de voorstellingen door. Iedereen is in kleding, de attributen zijn er en de meesten krijgen schmink op.
Kasper: ‘Alleen die knoopjes van mijn pak… Dat zijn er zooooveel!’

Hebben jullie er vertrouwen in?
Aaron: ‘Ja, ik denk dat het goed komt. Alleen het op- en afgaan moet beter gaan.’ Kasper: ‘We hebben dat zelfs op school geoefend met zijn tweeën. En dan de tekst… die zit goed in mijn hoofd, maar moet er ook goed uitkomen natuurlijk. Ik wil niet afgaan. Er komen best veel mensen kijken die ik ken.’

Ook de voorstellingen zien van Sesar toneel op zaterdag 14 en zondag 15 april?
Voor meer informatie en voor het bestellen van kaarten ga je naar www.sesartoneel.nl

1 reactie op “Bewoner in beeld: Aaron en Kasper van Sesar toneel”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.