wolken, zon, rust,zen

Blog: In de wolken

Wanneer heb jij het voor het laatst gedaan? Op je rug. Liggend in het gras. Ja, naar de wolken kijken bedoel ik dan hè! Als kind lag ik regelmatig languit naar de lucht te staren. Voor mijn ogen werd die verzameling waterdruppels hoog boven me ineens een dino, die veranderde in een olifant, of een omaatje met een kromme neus. Totaal niet gehinderd door gêne of haast lag ik te mijmeren in de tuin.

De laatste keer dat ik vanaf de grond naar de wolken keek, was afgelopen zomer. Ik lag daar omdat mijn dochter zich stierlijk verveelde en een spoedcursus wolkenkijken het eerste was wat me te binnenschoot. Ik herinner me nog hoe de grassprietjes kriebelde in mijn nek en meeuwen krijsten in de verte. Het was gezellig om zo samen op zoek te gaan naar kabouters in de lucht. Van de Icloud naar de echte wolken. Echt voor herhaling vatbaar. En toch is het er daarna niet meer van gekomen. Want, fluisterde mijn innerlijke criticus me toe, welke veertigplusser gaat zomaar ergens languit liggen. Dat doe je niet. En al helemaal niet zonder kind naast je. Jammer eigenlijk, want het was echt ontspannend.

En toch heb ik goede hoop. Vanochtend, op een achterlijk vroeg tijdstip, reed ik op een landweggetje dwars door de polder. Ik kon niet anders dan mijn auto langs de kant van de weg parkeren en uitstappen. De zon deed zijn best de wereld rood te kleuren en zwanen scharrelden op het weiland. Ik keek omhoog en zag kleine hartjeswolken zoetjes voorbij drijven. Het trof me zo, dat ik serieus overwoog om terplekke een tijdje in de berm te gaan liggen. Ware het niet dat er juist op dat moment een tractor voorbij reed. Die maakte dat mijn innerlijke criticus stom genoeg gelijk aan schoot en me dwong verder te rijden.

Maar dit voorjaar gaat het er echt een keer van komen. Klaar met die irritant strenge stem, ik ga vaker even kind zijn. Dus mocht je me, op een mooie dag, ergens in een berm zien liggen. Schrik niet, dan kijk ik naar olifanten en clowns in de wolken. En kom er gerust naast liggen.

Danielle van Helden

 

Lees hier alle blogs van Danielle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.