Drie-Koningenschool_klassenfoto

Drie Koningenschool haalt veel geld op voor drinkwater project

Op woensdag 4 april heeft Rotary club Utrecht Fletiomare voor het vijfde jaar een sponsorloop georganiseerd om geld op te halen voor een drinkwater project van Simavi. Dit jaar hebben 150 leerlingen van groep 7 en 8 van de Drie Koningenschool in de Meern hun uiterste best gedaan om veel geld op te halen voor dit project.

Drie-Koningenschool-haalt-geld-op-voor-drinkwater-project

De kinderen hebben in maart een gastles gekregen over het belang van veilig drinkwater en hygiëne. Veilig water en een goed toilet zorgen er voor dat kinderen naar school kunnen en minder vaak ziek zijn.
Woensdag liepen de kinderen met hun speciale Wandelen voor Water rugzakken op 6 kilometer om te ervaren hoe het is om water niet gewoon uit de kraan te halen maar om elke dag ver te moeten lopen voor water. De kinderen kregen halverwege hun wandeling een rondleiding op de Waterzuivering aan de Zandweg.

Moe maar zeer voldaan over het door hen behaalde resultaat keerden de kinderen woensdag terug. Weervrouw Helga van Leur maakte bekend dat de kinderen ruim € 3.600,– hebben opgehaald.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven