Tweetakt voorstelling Ola Pola Potloodgat

Festival Tweetakt met twee voorstellingen in onze regio

Festival Tweetakt komt er weer aan: het kunstenfestival voor iedereen strijkt vrijdag 30 maart t/m zondag 15 april op de Neude en in diverse Utrechtse theaters neer, en t/m 10 juni elke zondag (én feestdagen) op Fort Ruigenhoek. Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en games, en een beetje stand-upcomedy. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. En geschikt voor alle leeftijden, van kleuters tot jongeren tot opa en oma.

In Podium Hoge Woerd worden tijdens Festival Tweetakt twee mooie voorstellingen gespeeld: Ola Pola Potloodgat (5+) en We the People (12+).

Ola Pola Potloodgat (5+) – Het TheaterFestival / BRONKS
Ola Pola Potloodgat is een knotsgekke voorstelling met een piratendochter, Suzie de depressieve moederolifant en andere personages! In een sprookjesachtige wervelwind komen acteurs Pascale Platel en Randi De Vlieghe zeerovers, piranha’s, krokodillen en olifanten tegen. Ze springen van het ene verhaal in het andere, van een droomscène naar een filmpje naar een dansje naar een gevecht. Een vrolijk onzinstuk met een absurdistisch randje voor alle leeftijden: van lol trappen met kinderen tot relatiezorgen voor de volwassenen.

Zeventien jaar geleden maakte BRONKS met Pascale en Randi de voorstelling Ola Pola Potloodgat. Het werd een hit van jewelste met uitverkochte zalen en eindeloze tournees. In 2017 besloten het TheaterFestival en BRONKS om Ola Pola Potloodgat nieuw leven in te blazen en aan een breed publiek te laten zien als ‘golden oldie’. Nu is deze bijzondere reprise dus op Festival Tweetakt te zien.

5+, Podium Hoge Woerd
zondag 15 april 15:00
prijzen: volwassenen €16.- en kinderen €10.-
Meer informatie en tickets via https://tweetakt.nl/program/ola-pola-potloodgat

Tweetakt - We The People
Tweetakt – We The People

We the People (12+) – DEGASTEN
We the People is een sprankelende theatervoorstelling met twaalf jonge spelers die het thema tijd bij de kladden grijpen, van hyper-energiek tot zen. Er liggen negen levens voor je klaar, terwijl je er maar één kunt leiden. Het grootste offer dat je als moderne mens tegenwoordig kunt opbrengen, is het opofferen van je tijd. Alles moet in één keer slagen, dus eigenlijk ben je een loser als je iets opnieuw doet. Als dat geen hoge druk en keuzestress geeft… DEGASTEN vindt dat de rechtlijnige, altijd doortikkende tijd teveel onze levens bepaalt: we moeten steeds maar vooruit. Terwijl de tijd in ons hoofd veel beweeglijker is. In onze gedachten kunnen we nog een keer terug, en is er plaats voor herinnering en verstilling.

Wij zijn tijd. En ja, we zijn eindig. Maar binnenin die eindigheid is er gelukkig ook nog een plek waar onze dagen niet geteld zijn. Waar secondes uren zijn en jaren binnen een minuut voorbij kunnen vliegen. We the People is een prachtige ode aan de tijd, in een razend tempo én in een vacuüm van tijdloosheid.

12+, Podium Hoge Woerd
zaterdag 14 april 20:00
prijzen: €7,50.-

Meer informatie en tickets via https://tweetakt.nl/program/we-the-people
Het gehele programma van Festival Tweetakt 2018 is te vinden op https://tweetakt.nl/.

Festival-Tweetakt-flyer-2018

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.