A12-afgesloten-na-rellen-en-twintig-aanhoudingen-in-De-Meern
 Foto: 112MediaUtrecht

A12 afgesloten na rellen en twintig aanhoudingen in De Meern

8 april 2018 08:05  Redactie  67 reacties

De A12 bij De Meern is korte tijd in beide richtingen afgesloten geweest omdat voetbalsupporters met elkaar op de vuist gingen. In totaal verrichtte de politie twintig arrestaties.

Gisteren ontstonden op meerdere plekken in Utrecht rellen tussen voetbalsupporters van vermoedelijk FC Utrecht en ADO Den Haag. In de Anton Geesinkstraat in de wijk Ondiep zouden er zo’n 80 ‘supports’ met elkaar in gevecht zijn gegaan. Volgens omstanders leek het ‘alsof er een oorlog was uitgebroken’.

De ongeregeldheden verplaatsten zich naar een wegrestaurant aan de A12 bij De Meern, waar mensen met elkaar op de vuist gingen. Naast de mobiele eenheid (ME) werden er ook honden ingezet. Er is ten minste één gewonde gevallen die per ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. In totaal zijn er 20 personen aangehouden.

A12-afgesloten-na-rellen-en-twintig-aanhoudingen-in-De-Meern2
Foto: 112MediaUtrecht

Nadat de politie arriveerde, sloegen de relschoppers op de vlucht. Ze renden onder meer de A12 op waarop de politie besloot de het verkeer in beide richtingen af te zetten.

Rond 00.30 uur werden de afzettingen weer opgeheven. Het leidde tot files in beide richtingen.


Advertenties:

67 reacties

 1. Henk Maliepaard

  Ja dat gedrag is normaal bij Ado e Utrecht fans.
  Oppakken en dumpen op een onbewoond eiland.
  Heeft niks meer met voetbal en echte fans te
  Maken👎👎👎

 2. Ach we zijn allemaal jong geweest
  Stel ze een Stukje bos of weiland ter beschikking waar ze zelf kunnen beslissen wat voor vrijetijdsbesteding daar het beste bij hun past, dat hebben veel “voetbalsupporters” in Polen en Rusland ook. En na afloop een Kampvuurtje?! evt in gescheiden Kampen..

 3. Rens van Summeren

  Laten we ze vooral consequent ‘voetbalsupporters’ blijven noemen, onze taal is zo beperkt dat er nog geen andere woorden voor bestaan.

 4. Laurian Van der Schilden

  Wat een stumperds zeg dit heeft niks met liefde voor je club te maken. Dit is asociaal gedrag ik hoop dat ze nooit meer bij hun club mogen komen.

 5. Connie Van Hattem

  Niet alleen de Finnen het kwam ook van Utrecht en Rotterdam en nog een stad van dan en wat voor schade ze hebben aan gericht hebben vind ik erg en dan de mensen die klappen krijgen die er helemaal niks mee hebben te maken hebben gehad is toch te gek voor woorden fijn zit je op een terrasje wat te drinken en de oudere ik vind dit gewoon een groter schande 😡😡en het is begonnen om Utrecht

  • Tammy Edo

   Het is sarcasme, aangezien elke nieuws waar mogelijk getinte jongens bij betrokken zijn, wel de zogenaamde “finnen” bijgehaald worden. Doe ik het nu eens andersom de “blanke” hooligans finnen noemen😜

 6. Pako DH

  Imran Hussain Moet Utrecht niet maar gaan uitdagen Dan krijg je dit soort malloten Die De Boel vernielen.


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website