politie inbraak inbreker
 

Inbrekers stelen goede-doelenpotje uit praktijk MARKdierenarts

9 april 2018 21:03  Redactie  18 reacties

Op 7 april in de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg dierenarts Mark Huis in ’t Veld van praktijk MARKdierenarts geen leuk telefoontje van zijn medewerker. Deze trof de praktijk namelijk aan met een open deur. Wat bleek: bij de praktijk was ingebroken.

De gehele praktijk lag overhoop. Volgens de politie hebben de inbrekers een bijzondere inbraaktechniek gebruikt bij het vernielen van de voordeur.

De inbrekers namen vier laptops, de kassalade, contant geld en de sleutels mee. Schokkend vindt het personeel dat ze zelfs de inhoud van het goede-doelenpotje hebben leeggeroofd. “Alsof ze het wisten”, zegt Huis in ‘t Veld kwaad. Jaarlijks gaat Huis in ‘t Veld samen met enkele andere dierenartsen naar een asiel in Portugal, om daar gratis zieke dieren te helpen en zwerfhonden en -katten te steriliseren. De groep zou van 18 tot 24 april gaan. In het potje zat ruim 1500 euro.

De gestolen spullen zullen vergoed worden door de verzekering, maar of de inhoud van het goede-doelenpotje wordt vergoed is de vraag. Huis in ‘t Veld zegt dat hij het bedrag dan zelf zal doneren. Maar hij baalt: “Het blijft vervelend: die mensen hebben dat geld gedoneerd, en komt het niet terecht waar het voor bedoeld was.”

Opvallend is, dat het lijkt alsof de inbrekers wegwijs waren in de praktijk. Ze haalden enkel de plekken overhoop waar kostbaarheden lagen. “Ze wisten specifiek die plekken te vinden waar we geld bewaren voor we het naar de bank brengen”, vertelt Huis in ‘t Veld. Vermoedelijk hielden de daders de praktijk al enige tijd in de gaten. Aangezien de praktijk van glas is, kan dat goed. Huis in ‘t Veld herinnert zich nu: “De laatste tijd hingen er rare figuren rond het rookhok aan de overkant van de straat. Dat is een vreemd gevoel.”

Om opnieuw geld op te halen organiseert hij alweer acties met zijn collega’s. Zo rijdt hij morgen met andere dierenartsen een sponsorrit van Rotterdam naar Utrecht. Ook komt er een fotoshoot met honden.

Heeft u iets gezien of weet u meer? Bel dan met de politie op nummer 0900-8844 en help deze laffe daad op te lossen.

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

18 reacties

 1. Saffet Turan

  Zieke mensen die het hebben gedaan en ik denk dat die het hebben gedaan is ook geen volwassen mens die dit doet voor wijnig geld die zich belachelijk maakt voor zo wijnig geld trieste zaak dit

 2. Joke van der Straten

  Hufters ga toch lekker werken voor je geld en blijf met je gore poten van andermans spullen af ik hoop dat jullie handen eraf branden

 3. Simone Schweizer

  Er kan nog steeds gedoneerd worden voor het project (voor de zekerheid maar via de bank?) m.i. het beste antwoord op deze laffe daad.

 4. Connie Van Hattem

  Die gene die dit op zijn geweten heeft zal zijn karma terug krijgen geloof mijn lieverds dit hoop ik dit van harte 😡😡😡😡🤮🤮🤢🤢zielig om dit in een dierparktijd te doen bahbah 👿


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website