t-shirts_20_jaar_leidsche_rijn

Viering 20 jarig bestaan Leidsche Rijn: Koop een shirt en ontvang gratis consumpties

We hebben iets te vieren: Leidsche Rijn bestaat in 2018 twintig jaar! Het Utrechtse stadsdeel bestaande uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern, is inmiddels de woonplek geworden voor meer dan 85.000 mensen. Hiermee is Leidsche Rijn de grootste VINEX wijk van heel Nederland. Met de bouw van het nieuwe centrum is veel te doen voor bewoners, met name zijn er cafés en restaurants bijgekomen. om het twintigjarig bestaan te vieren, trakteren twintig verschillende horecagelegenheden op gratis consumpties. Hiervoor hoef je alleen maar een ’20 jaar Leidsche Rijn T-shirt’ aan te schaffen, deze aan te trekken, en genieten maar!

Op het T-shirt staan twintig verschillende cafés afgebeeld die meedoen met de actie. Bij het shirt krijg je twintig consumptiebonnen die geldig zijn bij de afgebeelde cafés. De consumptiebonnen zijn ter waarde van meer dan 70 euro. Het T-shirt kan vanaf 20 euro worden aangeschaft op www.leidscherijnlijn.nl. De aangeboden traktaties variëren van frisdrank, smoothies, alcoholische drankjes, desserts, voorgerechten, bittergarnituur, popcorn, ijscoupés, zelfgemaakte chocoladekoeken tot truffels. Je bepaalt zelf wanneer je langs gaat bij de deelnemers, zolang het maar in het jubileumjaar 2018 is.

shirt_20_jaar_leidsche_rijn

Het T-shirt is een initiatief van twee trotse Leidsche Rijn bewoonsters, Paulien Ligtvoet en Gwen Jansen. “Wij kwamen op het idee omdat we, zeker in het begin, best vaak moesten uitleggen dat het wonen in Leidsche Rijn echt wel erg leuk is. Mensen weten vaak niet wat er allemaal te doen is. Daarom zijn wij langs de meest iconische horecagelegenheden en Stichting 20 jaar Leidsche Rijn gegaan met ons idee. Zij vonden het direct allemaal een te gek plan en besloten mee te doen. Hopelijk wordt het zo’n groot succes dat er volgend jaar weer een Leidsche Rijn T-shirt komt. Het is voor de huidige bewoners en helemaal voor de vele bewoners die er nog bij komen in Leidsche Rijn een perfecte manier om kennis te maken met de horeca, de wijk en hun (nieuwe) buren,” aldus Ligtvoet en Jansen.

Paulien Ligtvoet en Gwen Jansen
Initiators Paulien Ligtvoet (l) en Gwen Jansen (r)

Het eerste shirt voor Barry Atsma
In het kader van “Leidsche Rijn 20 jaar” is Barry Atsma uitgeroepen tot ‘boegbeeld van het jaar 2018 voor Leidsche Rijn”. Inmiddels woont de gelouterde acteur al elf jaar in Leidsche Rijn. Barry Atsma heeft naast zijn drukke bestaan als gevierd acteur een grote maatschappelijke betrokkenheid. Zo is hij ambassadeur van het Diabetes Fonds en het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht, en zet hij zich in voor kinderen met het syndroom van Down.

De titel die Barry Atsma kreeg toebedeeld ging gepaard met de nodige ‘versierselen’. Barry kreeg een pet en een T-shirt aangeboden, beide vielen bij de 45 jarige acteur in goede aarde.

Als boegbeeld van Leidsche Rijn zal Barry niet overladen worden met allerhande publicitaire taken, maar de titel mag hij zeker met trots dragen evenals het T-shirt en de cap.

Over Barry Atsma
Barry Atsma bracht een flink deel van jeugd door het buitenland. Vanwege het werk van zijn vader heeft het gezin Atsma onder andere gewoond in Engeland, waar hij ook werd geboren. Ze verhuisden nog naar Griekenland en later naar Brazilië om uiteindelijk weer terecht te komen in Nederland. Barry studeerde aanvankelijk rechten, maar stapte al snel over naar de Toneelschool in Utrecht, waar hij in 1996 afstudeerde.

Bekijk hieronder de video.

Lees ook:
Barry Atsma gaat in Utrecht vijf uur lang tennissen voor Serious Request
Sorry Barry

14 gedachten over “Viering 20 jarig bestaan Leidsche Rijn: Koop een shirt en ontvang gratis consumpties”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.