pathe_bioscoop_leidsche_rijn_utrecht_foto_hp_van_rietschoten

Bioscoop CineMec wordt openluchttheater van Het NUT

Een spannende theatervoorstelling, de voorjaarszon op je gezicht, een fris briesje door je haren en op de achtergrond een duizelingwekkend uitzicht over de stad. Dit voorjaar komt het allemaal samen op het dak van Pathé CineMec. Het NUT speelt hier drie weken achtereen HOOG: dé familievoorstelling die je dit voorjaar gezien moet hebben!

Grote hijskranen tillen vandaag de omvangrijke tribune en decor het panoramadak van de bioscoop op. Van eind april t/m begin mei wordt het dakterras omgevormd tot groots openluchttheater voor de toepasselijke voorstelling HOOG. Na afloop kun je uitgebreid bijkomen van alle indrukken onder het genot van onbeperkt gratis pannenkoeken en limonade. Een gezellige beleving voor het hele gezin.

Voor de hele familie
HOOG vertelt het verhaal van een 8-jarige jongen uit een ambitieus gezin. Zijn vader is een beroemd architect, zijn moeder proeft taarten op TV, zijn tweelingzussen zwemmen prachtig synchroon en zijn broertje reist de wereld rond met zijn viool. Iedereen kan iets. Behalve Hoog, Hoog kan niets. Het enige wat hij goed kan is kijken. Er vallen hem dingen op die niemand opvallen: een man met een kroket in zijn pet, een hondje met drie pootjes, een huilend stopcontact. Maar daarmee win je geen medailles of gouden bekers.

Gedreven door de gedachte dat je pas iets bent als je iets kan, start Hoog een zoektocht naar zijn unieke talent. En dan zit Icarus plotseling in de vensterbank, zijn vriendje van vroeger. Als iemand Hoog kan leren vliegen, dan is het Icarus wel!

Een ode aan de 4e plaats
HOOG is een avontuurlijke familievoorstelling (7+) over dicht bij de zon willen vliegen en je eigen talent ontdekken. Over de vraag hoe erg het is om ‘gewoon’ te zijn… als zoiets al bestaat. Een relativerend verhaal voor de gedreven jeugd van nu, en een spiegel voor ouders die het beste voor hun kinderen willen.

Het Nieuw Utrechts Toneel
Het NUT is als wijkgezelschap van Leidsche Rijn diep verankerd in het Utrechtse culturele veld en bestormt vanaf hier de rest van Nederland. Gedreven door een grote nieuwsgierigheid naar het onbekende, maken zij theater om het leven en de wereld te begrijpen. Met het publiek als actieve deelgenoot, gaan zij op openbare zoektocht naar antwoorden op hun vragen. Het NUT is de aanjager van de gedachte, de aanleiding tot de discussie en de gastheer van de ontmoeting.

Informatie
HOOG speelt van 20 april t/m 6 mei 2018 op vrijdag, zaterdag en zondag.
Tickets (incl. onbeperkt pannenkoeken & limonade): €25 volwassen / €15 kinderen
www.nutinleidscherijn.nl

5 gedachten over “Bioscoop CineMec wordt openluchttheater van Het NUT”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.