golf

Golfclub De Haar gaat toch uitbreiden

Het plan om ruim vijfhonderd woningen te bouwen die met elkaar de wijk met de welluidende naam ‘Haarzicht’ zullen vormen heeft al meer dan eens geleid tot behoorlijke commotie. Het historische karakter van kasteeldorp Haarzuilens zou teniet worden gedaan door zoveel nieuwbouw.

Nu ook Golfclub De Haar, dat 58 hectare meet en gelegen is in Rijksmonument ‘Zuiderpark’, uitbreidingsplannen heeft, die inmiddels door de Raad van State zijn goedgekeurd, zullen de gemoederen helemaal niet tot bedaren komen. Zeker nu bekend is gemaakt dat honderden bomen zullen worden gekapt voor de aanleg van nog eens negen holes waarmee de golfclub de beschikking zal krijgen over een volledige achttien holes golfbaan. Tevens wil golfclub De Haar, zo’n beetje gelegen in de achtertuin van het kasteel, een ruime parkeerplaats aanleggen en zijn extra fiets- en wandelpaden in het plan opgenomen.

In totaal zal de aanleg drie jaar in beslag nemen waarna gestart zal worden met de bouw van een nieuw clubrestaurant bij de grote vijver in het hart van het Zuiderpark.

Vanzelfsprekend zijn meerdere partijen niet gelukkig met de enorme uitbreiding die gepaard gaat met de kap van zo’n enorme hoeveelheid bomen. Hierdoor verdwijnt immers het ‘groene karakter’ dat juist zo kenmerkend is voor het dorp en haar omgeving.

2 gedachten over “Golfclub De Haar gaat toch uitbreiden”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.