Nieuw-kunstgrasveld--UVV-verbrand
 Foto: UVV op Twitter

Nieuw kunstgrasveld UVV verbrand, wedstrijden zijn afgelast

13 april 2018 17:05  Redactie  3 reacties

Bij de Utrechtse sportvereniging UVV  is vannacht een nieuw kunstgrasveld in brand gevlogen. Het veld werd naast voetbal, ook voor honk- en softbal gebruikt.

Voorzitter jeugdvoetbal Taco de Vries merkte het vuur als eerst op. Hij kwam toen van een vergadering en wilde naar huis fietsen: “Ik fietste over de Alendorperweg naar huis en keek naar veld 5. Daar zag ik licht op het veld en ik kon dat niet heel goed plaatsen. Toen ik stil ging staan, zag ik dat het vuur was. Ik rook ook een brandlucht, maar ik dacht dat dat een openhaard was of iets dergelijks”, vertelt De Vries.

Maar, toch besloot De Vries een kijkje te nemen. En inderdaad, het bleek een smeulend vuurtje te zijn die langzaam uitbreidde. “Uiteindelijk heb ik het uit kunnen trappen en ik schat in dat er een stuk van zes bij vijf meter is afgebrand,” vervolgt hij.

Wedstrijden afgelast
Helaas konden een aantal wedstrijden niet doorgaan vanochtend. Het grasveld was te beschadigd. “Het is in de hoek van een veld, dus we zijn nu aan het inventariseren wat voor een impact dit heeft op de wedstrijden. Maar helaas zijn de wedstrijden van vanochtend afgelast. Andere wedstrijden proberen we te verplaatsen.”

Hoe het vuur is ontstaan, is voor De Vries nog onduidelijk. “Ik heb daar niemand aangetroffen. Trainingen duren tot een uur of 22.30 uur en toen ik daar kwam rond 00.15 uur, was er ook niemand meer te zien. Maar ik ga er niet vanuit dat het vuur vanzelf is ontstaan.”

De voetbalclub heeft de politie geïnformeerd over het incident en doet mogelijk aangifte.

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

3 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website