Haarrijnseplas - Foto Christiaan Krouwels
 Foto: Christiaan Krouwels

Nieuwbouw aan de Haarrijnse Plas. Woningen aan het water en een basisschool.

13 april 2018 06:15  Redactie  111 reacties

Dit jaar nog zullen circa zeshonderd koopwoningen in de verkoop gaan en zal aan circa honderd huurders een woning worden toegekend in het plan ‘Haarrijn’.

‘Haarrijn’ profileert zichzelf als een landelijke, waterrijke en gevarieerde woonwijk. Een plek waar je in een prettige nieuwbouwwoning of appartement kunt wonen met een prachtige waterpartij en strand letterlijk naast de deur… Het aangrenzende Máximapark biedt veel vertier op het gebied van recreatie en sport. Recreëren en zwemmen kan dus dichtbij huis.

In het nabijgelegen Vleuten zijn de toekomstige bewoners van alle gemakken voorzien voor wat betreft winkels en overige voorzieningen.

Niet alleen huizen zullen er verrijzen aan het water. Ook zal er een basisschool en kinderopvang worden gebouwd.

De bebouwing zal onder meer bestaan uit enkele compacte appartementengebouwen die maximaal vier etages hoog zullen worden en dus een riant uitzicht zullen bieden over de Haarrijnse Plas. Ruim bemeten kavels zullen worden bebouwd met riante twee onder een kap woningen die de wijk allure en aanzien moeten geven. Mede door de ruime tuinen rondom de woningen zal er naar verwachting voldoende ‘groen’ in de wijk komen. Er zullen ook kavels te koop komen die naar eigen inzicht kunnen worden bebouwd. Nagenoeg vanuit alle woningen zal er uitzicht op het water van de Haarrijnse Plas zijn.

Tussen de wijk en Rijksweg A2 komt nog een bedrijventerrein dat circa twaalf hectare (1 hectare is ongeveer 2 voetbalvelden … ) zal beslaan. Vanzelfsprekend zal op dit bedrijventerrein worden voorzien in voldoende geluidwerende toepassingen om het woongenot van de ‘Haarrijn’ bewoners niet te dwarsbomen.

‘Haarrijn’ ligt in het uiterste noordwesten van Leidsche Rijn, evenwijdig aan Rijksweg A2. Het grenst aan het landelijk gebied van Haarzuilens. ‘Haarrijn’ heeft een directe aansluiting op de A2 en de Zuilense Ring. Via de Maarssenseweg is Vleuten ook met de fiets heel goed en snel te bereiken.Advertenties:


111 reacties

 1. Saffet Turan

  Wahahah alles kan alles mag waar gaat het heen zo met het bouwen en eerst maar probeeren en als er niemand wat doet of zegt gaat het gewoon door en zo is het ook met de park maximapark ook zo er word vol op gebouwt daar ook als er maar geld komt de konijnen loopen door de straaten dat er maar weinig groen hier maar goed wie ben ik om er wat van te zegen

  • Remco van Vliet

   Tja Links nederland laat iedereen maar hier blijven en bouwt voor zichzelf dure huizen. jan de arbeider heeft niks want komt er een huis vrij in de huur sector is deze voor een status houder. Misschien kunnen ze die 2 plassen nog dempen, daar heeft niemand iets aan en kunnen ze daar sociale huurwoningen bouwen die NIET beschikbaar komen voor status houders

  • Samantha Overhorst

   Graag 😍 maar er zit momenteel een groot gat tussen onze wensen en de huidige verkoopprijzen. Dus blijven lekker zitten waar we zitten 🤗

 2. Els Alex

  Liever niet… Hoe zit met het natuur van de vogels die daar zitten…. Belachelijk gewoon…. Bij ons achter was een weiland nu komen er ongeveer 500 huizen plus een basisschool… Zo jammer dit… Woon hier al 16 jaar…

 3. Rianne Verkade

  Dus straks geen uitzicht meer op groen/water maar op huizen?? Dan wordt de haarrijnse plas minder aantrekkelijk om naartoe te gaan……ga lekker ergens anders bouwen. Maak een leuke woonwijk op de leegstaande bedrijven terreinen!

  • Remco van Vliet

   lage Weide moet gewoon vol kom met windmolens en een zonnepanelen park, kan mooi geïntegreerd worden bij de pegus centrale.

 4. Niemand zit daar op te wachten!! Laat het gewoon een mooi recreatiegebied blijven!!! Maar er zal wel weer geld geroken worden, bah!

 5. Rini Kleijn

  Niemand zit daar op te wachten, laat het gewoon een mooi recreatiegebied blijven met veel groen! Tijd voor actie misschien?

  • Remco van Vliet

   Dat strand geeft ook alleen maar overlast en de enige recreatie die er is het karper vissen word kapot gemaakt. T.o. de jaguar dealer kan mooi een extra blok huizen in de huur sector komen.

 6. Wat een onzin reacties allemaal. Zeiden jullie dit ook toen leidsche rijn werd gebouwd dat was ook een hele grote natuurgebied maar toch even een huisje gekocht hè.

 7. Debby Wielhouwer

  Misschien beter “the wall” plat en daar een riante wijk opbouwen. Dat ding is echt geroepen om afgebroken te worden (mislukt project) en een mooi bouwplan van te maken ipv het prachtige natuur een “beton-look”geven. Eeuwig zonde!!!

  • Bianca Lagarde

   Dat vind ik nou ook!! En het hoeft niet eens plat gegooid te worden. Er kunnen gerust appartementen van gemaakt worden. Ik vind het een goed idee, Debby

 8. Ayten Uysal

  Echt zonder van het mooie natuur. Het is een mooie plek waar ik graag kom met de kinderen. Ze moeten overal weer gaan volbouwen🙄 alles word betaald. Straks kunnen we niet eens meer adem halen zonder te betalen.

 9. Daphne Neufeglise

  Mooi wel hoe ze jaren geleden huizen verkochten met als pluspunt dat het zo mooi groen en rustig ligt, om vervolgens alles vol te bouwen.

  • Sabbie Landzaat

   Ja cool, maar ik kan nergens een prijsindicatie verzinnen. Ik zal het vast en zeker wéér niet kunnen betalen. #regioleidscherijn, wanneer worden de (net niet)modaal mensen tegemoet gezien?

 10. Remco van Vliet

  en weer zijn ze alleen voor links hoog opgeleid nederland beschikbaar, jan de arbeider kan nergens meer wonen

 11. Talita De Waal

  Sander Rietdijk iemand van voetbal vroeg jou toch nog om leuke wijken in LR. Aan het water wonen lijkt me wel nice 🙂


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website