Vintagemarkt Le Bazarre bij RAUM

Hiervoor is RAUM

Ook op een ‘gewone’ dag gonst het van de bedrijvigheid op ‘makersplaats’ RAUM op het Berlijnplein. Met uitzicht aan de ene kant op de Cinemec en station Leidsche Rijn en aan de andere kant op het steeds meer gestalte krijgende Leidsche Rijn Centrum zijn kunstenaars scheppend bezig of zitten er te broeden op nieuwe artistieke plannen. Schuif gerust bij ze aan en begin een praatje, ook daarvoor is RAUM.

Vintagemarkt Le Bazarre bij RAUM
Foto: Regio Leidsche Rijn

Het is geen toeval dat Le Bazarre, Utrechts reizende markt die inmiddels vijf jaar al op aansprekende locaties stond en een plek biedt aan verkopers van kwaliteitsvintage, design, tweedehands kleding, langspeelplaten, boeken, grafisch werk, zelfgemaakte- en streekproducten, voor een dag bezit had genomen van RAUM. Het is tenslotte een unieke plek en bovenal toegankelijk voor iedereen. Zo laagdrempelig als Le Bazarre is, zo laagdrempelig moet de maakplaats ook zijn, vinden Donica Buisman en Anna Schouten, respectievelijk directeur van RAUM en medewerker van de Marketing en Communicatie afdeling.

Met een evenement als Le Bazarre, waar het naast gezellig ‘shoppen’ ook goed eten en drinken is, kan RAUM nog meer op de kaart worden gezet.

Vintagemarkt Le Bazarre bij RAUM
Berlijnfontijn. Foto: Regio Leidsche Rijn

Zeker zullen vaker aansprekende evenementen als Le Bazarre worden georganiseerd. RAUM biedt zo veel mogelijkheden en geeft kunstenaars een plek om zich te laten zien aan het publiek. Wat te denken van de ‘Berlijnplein- fontein’ die kunstenaar Leonard van Munster ontwierp en die nu met een klaterende waterval een bruisende blikvanger is op het terrein? De ‘woonruimte’ boven de waterval voorziet niet in sanitair of een kookgelegenheid, noch is er een bank waar je languit op kan neerploffen om een avond te binge watchen. Wel liggen er twee zuurstokroze matrassen waarvan Utrechts Cultuur wethouder Victor Everhardt afgelopen zondag dankbaar gebruik maakte om van het riante uitzicht dat de ‘mini bungalow’ biedt te genieten. Vanaf eenzame hoogte, hoewel eenzaam … Leonard vergezelde hem, zag de wethouder hoe de bezoekers zich een weg baanden tussen de kramen van Le Bazarre door. Hij kon aanschouwen hoe het publiek zich vermaakte en zich tegoed deed aan al wat er op culinair gebied geboden werd.

Wat zal het genieten worden als RAUM een eigen Paviljoen opent waar het zowel binnen als buiten goed toeven zal worden! Zo wordt een bezoekje aan de maakplaats ook op een ‘gewone’ dag echt een uitje!

Op korte termijn zullen naar alle waarschijnlijkheid de plannen kunnen worden gerealiseerd en is het Berlijnplein nóg meer een plek om elkaar te ontmoeten.

De kunstobjecten zullen met de komst van het Paviljoen zoveel mogelijk intact blijven, al zal het ‘Silodorp’ zijn plek moeten afstaan.
RAUM heeft een evenementen programma opgesteld. Zie hiervoor de website www.berlijnpleinutrecht.nl.

Lees hier alle andere artikelen over RAUM en het Berlijnplein.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.