cafe_de_don_de_meern

Café De Don in De Meern hoeft niet te sluiten

Café De Don in De Meern mag toch openblijven. Dat liet de gemeente Utrecht weten. Vanwege een geweldsincident tussen twee bezoekers, kreeg het café eerder dit jaar een voornemen tot tijdelijke sluiting.

In het café zijn vaker conflicten voorgekomen. Het laatste incident was de druppel die de emmer deed overlopen. De gasten hadden een heftige discussie, maar het café had de politie te laat ingeschakeld. Hierdoor besloot de gemeente tot een voornemen tot tijdelijke sluiting.

Waarschuwing
Maar voor dat voornemen stak de horeca-ondernemer een stokje. Door zijn reactie op het voornemen van de gemeente hoeft het café niet te sluiten. Wel krijgt de exploitant een officiële waarschuwing. De gemeente trekt zich terug vanwege de reden van de exploitant. Zo meldt een woordvoerder van de gemeente: “De ondernemer heeft zijn verhaal gedaan en hieruit is gebleken dat hij de politie niet heeft ingeschakeld omdat hij medische hulp bood aan de gasten.”

Wel moet de exploitant eventuele volgende incidenten direct melden bij de politie en worden er verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo komen er elektrische deuren die gesloten kunnen worden bij een noodsituatie en worden er camera’s opgehangen.

3 gedachten over “Café De Don in De Meern hoeft niet te sluiten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.