Haarzicht

Vleutenaren ervaren geluidsoverlast rondom ‘bouwterrein’ Haarzicht

Het toekomstige Haarzicht lijkt nu al te zijn ingenomen door enthousiaste bewoners. Waar nog geen paal de grond is ingegaan gonst het er van de bedrijvigheid.

Geen bouwvakkers hebben zich op het te bebouwen terrein gestort, maar een enorme hoeveelheid vogels lijkt er bezit van te hebben genomen. Om de zwermen vogels te beletten zich te nestelen in het gebied is besloten vrijwel continu te patrouilleren met een tractor, in de kennelijke hoop en verwachting dat het motorgeronk de dieren zodanig zou verstoren dat ze hun heil elders zullen zoeken.

Echter, het motorgeronk heeft vooral negatief effect op de bewoners van de aanpalende woningen hetgeen begrijpelijk is. Van zonsopkomst tot en met zonsondergang, alle dagen van de week, ploegt de tractor door het bouwland hetgeen inmiddels heeft geresulteerd in een blubberig perceel en uitermate geĂ¯rriteerde bewoners.

De bouw van Haarzicht zal volgens de planning dit najaar worden gestart en de strijd tegen de vogels zal dientengevolge nog lange tijd duren, is de mening van bouwers en bewoners, zeker als de vogels zich niet laten verstoren en het gebied als veilige broedgrond zich toe zullen gaan eigenen.

Aangezien de inzet van de tractor buitengewoon effectief lijkt te zijn is de verwachting dat deze het gehele broedseizoen zal worden ingezet. De meeste vogels broeden in de periode maart tot juli, hetgeen voor de betrokken bewoners nog lange tijd geluidsoverlast zal inhouden Wellicht zal het starten van bouwwerkzaamheden op het terrein de vogels voldoende verstoren. Zeker vanaf mei/juni zal er flinke bedrijvigheid zijn, vanwege het bouwrijp maken van de grond.

Er is de bewoners toegezegd dat de tractor binnen afzienbare tijd minder dicht langs de bewoning zal rijden om de overlast zo tot het minimum te beperken. Tevens zal worden onderzocht of het de moeite in de strijd tegen de vogels loont om op het voormalige weiland Haarzicht te lopen met honden of dat het inzetten van roofvogels of elektronische afschriksystemen voldoende effectief zal blijken te zijn.

5 gedachten over “Vleutenaren ervaren geluidsoverlast rondom ‘bouwterrein’ Haarzicht”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven