boom-plant-dag_1_foto-hans-peter-van-rietschoten

Zonovergoten ‘boom-plant-dag’ voor Burgemeester en zijn Wethouders

Naar inmiddels goed Utrechts gebruik (Inmiddels voor de vierde keer) verworven een aantal vertrekkende wethouders zich een permanente plek in het Maximapark, mede ten teken van hun verbondenheid met deze markante en dynamische plek in de gemeente.

boom-plant-dag_5_foto-hans-peter-van-rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

De Wethouders werden samen met Burgemeester van Zanen uitgenodigd om enkele ‘Salix Alba’ te planten langs de Vikingrijn in de luwte van de Pergola, waar inmiddels de Hopplanten al aardig hoogte krijgen.
Deze wilg is snel groeiend en gezien de wilgen die door de vorige drie colleges op dezelfde locatie geplant zijn zullen de bomen binnen afzienbare tijd een fraaie zichtlijn vormen die onder meer vanaf de Parkzichtlaan goed zichtbaar is. De markante rij bomen zal met ieder aftredend college verder worden verlengd en door De Vrienden van Het Máximapark naar behoren worden onderhouden.


Advertentie:

Ditmaal viel ook Johan de Boer, voorzitter van de Vrienden van het Máximapark, de eer te beurt een boom voor zichzelf te planten. Enigszins overdondert liet hij het zich welgevallen, maar vol trots stak hij de spade in de grond om ‘zijn’ boom vaste grond onder de wortels te geven. Zijn verdienste voor het Máximapark is zeer lovenswaardig en een blijk van waardering als deze is dan ook zeker op zijn plaats.

boom-plant-dag_3_foto-hans-peter-van-rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Het fraaie weer bracht de dames en heren van het College ertoe iets luchtiger gekleed te gaan dan vermoedelijk te doen gebruikelijk, al werd hier en daar toch nog een colbert aan ‘de wilgen’ gehangen. Burgemeester van Zanen liet zich zeker ook niet onbetuigd en wisselde zijn ambtsketen in voor een spade.

boom-plant-dag_4_foto-hans-peter-van-rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Het hele gezelschap was met de trekpont de Vikingrijn overgestoken en deed zich bij de Pergola korte tijd tegoed aan een eenvoudige lunch, verzorgd door dames van de Vrienden van het Máximapark.

boom-plant-dag_2_foto-hans-peter-van-rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

In zijn korte toespraak met op de achtergrond de in oude glorie herstelde bakfiets die als cateringwagen dienst doet en binnenkort van passende belettering zal worden voorzien, richtte Johan de Boer zich tot het College en sprak zijn dank uit voor wat de gemeenteraden tot nu toe hebben bijgedragen aan het tot stand komen van het Máximapark. Tevens stipte Johan nog enkele aandachtspunten aan, zijnde toezicht en handhaving en de verkeerssituatie voor met name fietsers rondom het park. Ook speelde hij in op het idee voor het plaatsen van laadpalen voor elektrische fietsen. Zou dit voortkomen uit het feit dat Johan zelf elektrische trapondersteuning op zijn stadsfiets heeft, zodat hij zonder zich in het zweet hoeft te trappen op zijn werkplek, Rijkswaterstaat Westraven, aankomt?

Johan liet weten zeer verheugd te zijn met de komst van Leidsche Rijn Centrum, aangezien bewoners van de appartementen boven en naast het winkelcentrum zeker het Máximapark zullen weten te vinden om er te verpozen of wellicht het te gebruiken voor sportieve activiteiten.

Het College kan terugkijken op een zonovergoten ‘uitstapje’ naar het mooiste park van Utrecht en wijde omstreken. Zeker zullen de dames en heren nu en dan hun boom bezoeken en zal het certificaat dat werd uitgereikt ter ere van deze heugelijke dag wellicht een prominente plek in huis krijgen.

Tekst en foto’s: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.