groente_eten_tomaat_knoflook

Eethuis ’t Dorpsplein in Vleuten

Met alleen maar eetgelegenheden in het wat luxere segment in de directe omgeving is er een flinke drempel te nemen voor alleenstaande oudere om eens ‘buiten de deur’ te gaan eten. Ook het openbaar vervoer kan hierin een rol spelen aangezien niet iedereen op korte afstand van bus of trein woont.

Sinds vorig jaar is voorzien in een passende oplossing voor dit probleem. Er hoeft nu niet iedere dag een snelle hap op tafel te komen noch zal een alleenstaande oudere zich moeten behelpen met bijvoorbeeld enkel een tosti of omelet als warme maaltijd.

Door bemiddeling van een ‘sociaal makelaar’ van de Vleutense organisatie Welzaam die buurtverbinder van Vleuten-De Meern wil zijn, is men bij Buurthuis De Schakel bereid mee te werken aan het organiseren van de Sociale Eettafel. Het doortastende optreden van de initiator van het maatschappelijk en sociaal ‘uit eten gaan’ Magda Spermon heeft ertoe geleid dat er geld beschikbaar is gekomen vanuit het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht.

Sociale Eettafel, inmiddels bekend als ‘Eethuis ’t Dorpsplein’ dat elke laatste vrijdag van de maand haar deuren opent, wordt bekostigd door de gift uit het fonds en de bijdrage die de deelnemers betalen voor de maaltijd die vers gekookt, warm, aangeleverd wordt. Zo werd eerder dit jaar bijvoorbeeld een driegangenmenu geserveerd. De deelnemers die aanschoven aan de Sociale Eettafel kregen groentesoep voorgezet en als hoofdgerecht Wienerschnitzel met jachtsaus waarbij een uitgebreid groentegarnituur van witlof met ham en kaas.. Als dessert werd een traditioneel bereidde apfelstrudel met vanillesaus en slagroom geserveerd.

Dit maandelijks evenement draait op vrijwilligers die zich na een korte reclame campagne in grote getale hebben aangemeld.

Het driegangenmenu is inclusief een drankje vooraf en een kopje koffie als afsluiter en kost twaalf euro. Bezitters van een U-pas betalen een euro minder.
We hebben plek voor 40 mensen en sinds november vorig jaar zitten we al helemaal vol. Het ‘Eethuis ’t Dorpsplein’ voorziet beslist in een behoefte. Het is zelfs zo populair dat we gestopt zijn met vooruit boeken. Je kunt je nu opgeven vanaf de eerste dag van de maand, zodat iedereen een eerlijke kans heeft om zich aan te melden”, laat Magda Spermon weten aan www.utrecht.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven