Jacqueline-Di-Quinzio-van-Jacqs-voedingsadvies

Interview: Jacqueline geeft persoonlijke begeleiding voor een vitalere levensstijl

“Forget about getting skinny. Eat well & exercise. The weight will take care of itself.” Een bekende uitspraak waar Jacqueline Di Quinzio als voedingsdeskundige en gewichtsconsultent helemaal achter staat. Je kunt bij haar onder de naam Jacq’s voedingsadvies terecht met al je vragen over voeding en gewicht. Tekstschrijver Sacha Willems van Beter Geschreven sprak met haar.

Jacqueline begeleidt al ruim een jaar mensen die willen afvallen, aankomen of die wel tevreden zijn met hun gewicht maar gezonder willen leren eten. Daarvóór heeft ze 25 jaar als ondersteuning van het management van grote bedrijven gewerkt.

Ze komt op mij over als een enthousiaste en gedreven vrouw die niet van stil zitten houdt. Ik ben benieuwd naar haar motieven voor haar eigen bedrijf Jacq’s voedingsadvies.

Waarom heb je het roer omgegooid?
“Op het werk volgden allerlei veranderingen elkaar op, waardoor ik ben gaan nadenken over mijn toekomst. Ik besloot dat het tijd was om mijn andere passie te volgen; mensen helpen gezonder te leren leven.” Ze vervolgt: “Een spannende stap, maar ik ben zó blij dat ik deze stap heb durven zetten!”

Kun je uitleggen waarom anderen helpen gezonder te leren eten een passie van je?
“Mijn hele leven ben ik bezig geweest met mijn gewicht en het volgen van diëten. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe lastig het is om af te vallen en dat het nog lastiger is om dat behaalde resultaat te behouden. Ik volgde het ene dieet na het andere. Totdat ik via een vriendin bij een gewichtsconsulent terecht kwam. Dat heeft mijn leven veranderd! Sindsdien heb ik het diëten helemaal losgelaten en ben ik actief aan de slag gegaan met mijn dagelijkse routines. Tot die tijd had ik geen idee dat het zo simpel kon zijn. Zonder moeite of honger ben ik afgevallen en op gewicht gebleven. Deze levenswijze is zo heerlijk, die gun ik iedereen!”

Hoe ga je als gewichtsconsulent te werk?
Bij Sonnevelt opleidingen volgde Jacqueline de door de BGN geaccrediteerde opleiding tot gewichtsconsulent. Daar leerde zij de meest recente wetenschappelijke inzichten over gezonde voeding en effectief bewegen, zo vertelt ze. “Die inzichten combineer ik met praktische vaardigheden om het eet- en beweeggedrag van de mensen die ik mag helpen, de cliënten, te beïnvloeden. Het is een proces, waarbij er uiteindelijk iets gebeurt en het nieuwe patroon een deel van jezelf wordt. Zodat je vervolgens zelf verder kunt.”

Hoe bereik jij dat cliënten hun gedrag veranderen?
“Wat ik zo leuk vind, is dat iedereen anders is en dus ook een andere aanpak nodig heeft. Dat heb ik tijdens mijn jarenlange ervaring als assistente van verschillende managers ook ervaren.” Ze vervolgt: “Samen met jou ga ik op zoek naar de manier die voor jou het beste werkt. Alles kan en alles is goed. Wil je één keer in de week komen, vaker of minder vaak? Lijstjes bijhouden of juist niet? Ik blijf zoeken naar de aanpak die jou aanspreekt. Zo kan ik met je meegaan naar de supermarkt om gezonde alternatieven te tonen of bij jou thuis adviezen geven over de voedingsmiddelen in je eigen (koel)kast. Ook consulten tijdens een wandeling zijn mogelijk.”

Je biedt dus zeer persoonlijke begeleiding. Wat spreekt cliënten nog meer aan in jouw aanpak?
“Je volgt bij mij geen dieet. Ik maak alleen kleine aanpassingen in jouw eigen dagelijks voedingspatroon. Je krijgt geen shakes en hoeft ook niet apart te koken, wat zeker met kleine kinderen thuis heel onhandig is. Daarbij kun je bij mij op consult komen wanneer het jou maar schikt: door de week of in het weekend, vroeg in de ochtend vóór het werk of in de avonduren na je werk.” En lachend voegt Jacqueline daaraan toe: “Je hebt dus geen excuses meer!”

Ik ben bijna overtuigd maar wil nog een ding weten. Hoe zit het met de kosten?

“Ik bied allerlei mogelijkheden, van een eenmalig voedingsadvies of andere losse consulten tot samengestelde pakketten. Op mijn website zie je (onder tarieven) alle mogelijkheden en kan iedereen kiezen welke optie het beste past. Mijn consulten worden door de meeste zorgverzekeraars (voor een deel) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dat kost je dan geen eigen risico. Op mijn site vind je een overzicht van de zorgverzekeringen die deze aanvullende vergoeding bieden.

Heb je tot slot nog een actie op dit moment?
Ja, ik heb een Zomerfit-pakket samengesteld en op mijn site uitgewerkt. In 8 weken op een gezonde manier afvallen en fit de zomer in. De totale kosten zijn € 225,-. Tot 1 mei 2018 bied ik dit pakket aan voor slechts € 175,–.

Interesse? Kijk op www.jacqsvoedingsadvies.nl.
Jacq’s voedingsadvies is bereikbaar op 06- 41196888.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.