Rijnkennemerlaanontbijt_20_jaar_leidsche_rijn

Rijnkennemerlaanontbijt 2018 gaat met XL voor 2.000 personen

Tijdens de vierde editie van het Rijnkennemerlaanontbijt kan worden aangeschoven op 8 juli. In het kader van de viering van Leidsche Rijn 20 jaar wordt flink uitgepakt met een Rijnkennemerlaanontbijt XL editie. Maar liefst tweeduizend ‘ontbijters’ zullen kunnen mee eten. Circa een halve kilometer lang zal de ontbijttafel dit keer meten.
De inschrijving voor dit enorme (gratis) evenement start in mei! Wees op tijd met aanmelden en houd hiervoor de website in de gaten.

Meehelpen?
Wil je meehelpen met opbouwen of afbreken? Stuur dan een mailtje naar rijnkennemerlaanontbijt@gmail.com! Het is hooguit twee uurtjes werk en zorgt voor heel veel blije gezichten.

Rijnkennemerlaan
De Rijnkennemerlaan is aangelegd omdat de waterleidingmaatschappij leidingen in de grond heeft gelegd in een brede sleuf. Hiertoe is 35 meter breed en circa vier kilometer lang vrijgehouden vanwege bebouwing: dat werd de Rijnkennemerlaan. De Rijnkennemerlaan loopt kaarsrecht door Leidsche Rijn en is één van de langste lanen van Nederland. Binnen een stedelijke omgeving is dit uniek.

Het ontwerp van de 20 meter brede laan bestaat uit gras met aan weerszijden een eindeloze rij populieren. De Rijnkennemerlaan dankt zijn naam aan de Watertransportmaatschappij Rijnkennemerland wiens ondergrondse buizen van meer dan een meter doorsnede dwars door Leidsche Rijn lopen. Er stroomt water door vanuit het Lekkanaal naar de Kennemerduinen en naar de duinen bij Wijk aan Zee. Daar wordt dit water gezuiverd tot drinkwater voor het grootste gedeelte van Noord-Holland. De sleuven waarin de buizen liggen mogen vanwege hun kwetsbaarheid niet te zwaar bebouwd worden. Enkel gras en lage beplanting is toegestaan.

4 gedachten over “Rijnkennemerlaanontbijt 2018 gaat met XL voor 2.000 personen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.